Olizování prstů: tato metoda vám pomůže dosáhnout karamelizované a křupavé kůrky na kuřecím mase.

Tři možnosti a všechny perfektní

Vážení přátelé, dnes si povíme, jak uvařit chutné a šťavnaté kuře, které potěší celou vaši rodinu. Nemusíte se bát, že to bude vyžadovat nějaké složité ingredience nebo spoustu času. Stačí, když si vyberete jednu ze tří jednoduchých, ale účinných marinád a necháte kuře půl hodiny pořádně nasát vůně a chutě. Díky tomuto malému tajemství bude vaše kuře v troubě pokryto lahodně propečenou kůrčičkou.

První marinádou, kterou se budeme zabývat, je hořčice. Nebojte se jí potřít jakoukoli část kuřete, ať už jde o prsa, stehno nebo kýtu. Hořčice dodá pokrmu pikantní nádech a maso bude neuvěřitelně křehké. Druhou možností je zakysaná smetana. Aby bylo kuře ještě voňavější a chutnější, přidejte do zakysané smetany své oblíbené koření, například hopli-suneli nebo česnek s provensálskými bylinkami. Tato kombinace rozhodně nenechá nikoho lhostejným!

A konečně třetí marinádou, díky níž bude vaše kuře opravdu nezapomenutelné, je směs medu a rostlinného oleje. Touto voňavou směsí kuře potřete, počkejte půl hodiny, aby se pořádně nasáklo, a pošlete ho bez obav do trouby. Výsledek předčí všechna vaše očekávání! Nezapomeňte však, že doba pečení závisí na zvolené části kuřete. Prsa budou potřebovat asi 25-30 minut a stehna až hodinu. Aby se kuře nepřipálilo, přikryjte pekáč alobalem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *