Osvědčený recept našich maminek a babiček, který se stane jedním z hlavních jídel svátečního stolu. Vyzkoušejte ho! Je vynikající.
Letošní letní úroda cuket byla skvělá. Z cukety můžete uvařit spoustu různých chutných pokrmů. Pokud nevíte, co z nich ještě připravit, doporučujeme věnovat pozornost receptu cukety v ořechové omáčce. Jedná se o chutný předkrm, který se stane nepostradatelným na vašem stole.
- 1 velká nebo 2 malé cukety;
- 100 g vlašských ořechů;
- 2-3 stroužky česneku;
- velký svazek petrželky;
- 1 lžíce citronové šťávy;
- sůl a pepř podle chuti;
- rostlinný olej na smažení.
Příprava:
- Cuketu nakrájejte na větší kousky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a cukety na něm osmažte dohněda. Nemusíte ji smažit příliš, ale stačí ji osmažit, aby nebyla syrová.
- Zatímco se cuketa smaží, připravte si zálivku: nasekejte vlašské ořechy, můžete použít mixér, přidejte 2-3 stroužky prolisovaného česneku, nasekejte velký svazek petrželky, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti.
- Vše smíchejte dohromady s uvařenou cuketou.
I přes smažení je to velmi chutné, zdravé a dietní. Salát se dá jíst jako samostatné jídlo, docela slušná postní večeře. Nebo ho můžete podávat s kouskem masa.
Dobrou chuť!
add a comment