Mrkev může být chutným a zdravým doplňkem večeře. Připravuji ji ze surovin, které najde ve své kuchyni téměř každý. Vyjde velmi chutně, takže tento jednoduchý recept doporučuji všem.
Co podávat k večeři?
Pokud přemýšlíte, co podávat k večeři, jste na správném místě. Recept, který doporučuji, zaručuje vynikající výsledky. Díky němu vařím mrkev s přísadami . Hodí se téměř ke každému jídlu k večeři. Rodina tuto chuť miluje, proto se s vámi o tento jednoduchý a osvědčený recept podělím.
K přípravě této lahodné přílohy budete potřebovat mrkev , maggi a řepkový olej. Hodit se bude i zelená cibulka a trochu česneku . Mrkev má zvláštní chuť,
Jak uvařit mrkev s přílohou k večeři?
Ingredience:
Potřebujete:
3 velké mrkve
½ šálku bramborové mouky
sůl
1 polévková lžíce Maggi
2 lžíce řepkového oleje
1 lžička cukru
1 lžička česnekového prášku
česnek
Přípravu pokrmu začněte nakrájením mrkve a jejím uvařením. Po vychladnutí mrkev nastrouhejte, přidejte bramborovou moučku a sůl . Přísady smíchejte a uhněťte těsto. Vytvarujte z něj kuličky a udělejte do nich otvory. Kuličky vhoďte do vroucí vody a vařte 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu.
Poté je vyjmeme děrovanou lžící, propláchneme studenou vodou a připravíme omáčku. Nalijte Maggi do mísy, přidejte cukr, česnekový prášek a řepkový olej. Přidejte nasekaný česnek a trochu vody z vaření knedlíků. Přísady důkladně promíchejte. Přidejte mrkev, promíchejte a podávejte.
Mrkev, kterou budete jíst s chutí
Takto připravená mrkev má výraznou chuť a hodí se k masu, rybám nebo bramborovým plackám . Přídavek vypadá na talíři zajímavě a vyjde velmi chutně. Připravuje se jednoduchým způsobem. U nás doma je mrkev v této variaci velmi oblíbená.
Podávejte ji také k večeři a vychutnejte si její lahodnou chuť. Po uvaření mrkve tímto způsobem se k tomuto receptu budete stále vracet . Díky tomuto přídavku bude každé jídlo ještě chutnější. Psali jsme o tom, jak uvařit slezské knedlíky, aby byly dobré.