Výroba trendy vajíček v mraku.

Doba vaření

15 minut

Složení pro 2 porce

vejce 2 ks.
chléb 2 plátky
máslo 20 г
čerstvé nebo sušené bylinky
černý pepř
sůl

 

Příprava

1. Opatrně oddělte bílky od žloutků, aniž byste je poškodili. Bílky osolte a vyšlehejte je mixérem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.

2. Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Lehce jej vymažte máslem. Pomocí polévkové lžíce dejte bílky do tvaru obláčku s důlkem uprostřed. Ze dvou vajec vzniknou dva obláčky. Pečte při 200 stupních po dobu 5 minut.

3. Žloutky opatrně vlijte do prohlubní bílkových obláčků. Pečte další 3 minuty – žloutky by měly být stále tekuté.

4. Plátky chleba opečte v toustovači nebo na suché pánvi. Potřete je máslem. Na ně položte míchaná vejce. Posypte kořením a podávejte.

Výsledek

Tento recept mě překvapil: obláčková vajíčka dopadla nejen krásně, ale i chutně! Vzdušná bílá pěna by mohla být trochu suchá, nebýt tekutého žloutku. Žloutek dodal pokrmu vlhkost a koření mu dodalo na pikantnosti.

Nemohu říct, že by míchaná vajíčka nahradila v mém jídelníčku běžná glazovaná vajíčka. Ale není to špatná varianta, jak překvapit domácnost při víkendové snídani.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *