Na tomto předkrmu si pochutná každý člen rodiny a stane se nepostradatelným na vašem stole.

 

Osvědčený recept našich maminek a babiček, který se stane jedním z hlavních jídel svátečního stolu. Vyzkoušejte ho! Je vynikající.

Letošní letní úroda cuket byla skvělá. Z cukety můžete uvařit spoustu různých chutných pokrmů. Pokud nevíte, co z nich ještě připravit, doporučujeme věnovat pozornost receptu cukety v ořechové omáčce. Jedná se o chutný předkrm, který se stane nepostradatelným na vašem stole.

  • 1 velká nebo 2 malé cukety;
  • 100 g vlašských ořechů;
  • 2-3 stroužky česneku;
  • velký svazek petrželky;
  • 1 lžíce citronové šťávy;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • rostlinný olej na smažení.

Příprava:

  1. Cuketu nakrájejte na větší kousky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a cukety na něm osmažte dohněda. Nemusíte ji smažit příliš, ale stačí ji osmažit, aby nebyla syrová.
  2. Zatímco se cuketa smaží, připravte si zálivku: nasekejte vlašské ořechy, můžete použít mixér, přidejte 2-3 stroužky prolisovaného česneku, nasekejte velký svazek petrželky, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti.
  3. Vše smíchejte dohromady s uvařenou cuketou.

I přes smažení je to velmi chutné, zdravé a dietní. Salát se dá jíst jako samostatné jídlo, docela slušná postní večeře. Nebo ho můžete podávat s kouskem masa.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *