Vodu z vaření těstovin nevylévejte do dřezu. Tohle byste měli udělat

 

Když je třeba připravit další jídlo, často sáhneme po těstovinách, protože je to jednoduchá příloha a velmi univerzální. Jsou hotové za pár minut a hodí se k masu, rybě nebo zeleninové bílkovině. Otázkou nyní je, co uděláte s vodou z vaření? Zdá se, že mnozí z nás dělají téměř neodpustitelnou chybu.

Když jsou těstoviny hotové, mnoho lidí vezme cedník a vodu z vaření vylije do odtoku. V kulinářském světě je to nemyslitelné. Podle internetových stránek Bon Appétit, které cituje Dagens, by se tato škrobová voda – známá jako „tekuté zlato“ – měla uchovat pro pozdější použití.

Dokonalá přísada pro přidání chuti

Zdá se, že voda z vaření těstovin je ideální ingrediencí pro dochucení nejrůznějších omáček. To však není jediná „superschopnost“ této vody. Protože je tato voda plná škrobu z těstovin, dodává omáčkám hedvábnou strukturu a zabraňuje tvorbě usazenin.

Odborníci navíc doporučují používat vodu z vaření těstovin k zahušťování omáček namísto použití mouky, smetany nebo jiných přísad.

Podle Dagens je nutné dávat pozor, abyste nepřidali příliš mnoho vody, protože příliš velké množství může pokrm zničit. Proto je nejlepší experimentovat a najít ideální množství.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *