Nikdy ho nedávejte do okurek! Okurky změknou a ztratí chuť. Přesto ji mnoho lidí stále používá.

Nakládané okurky patří k oblíbeným letním pochoutkám, jejichž chuť závisí především na délce kvašení. A to není vše. Jsou suroviny, které dokážou naše snažení úplně zničit.

Nakládané okurky jsou extrémně oblíbené a bez ohledu na to, kolik jich vyrobíte, nikdy nebudete mít dost. Tyto okurky jsou součástí naší kuchyně a jsou ideální k hlavním jídlům, salátům, chlebíčkům, jako fantastická příloha k pečeným masům, kolenům, grilovaným pokrmům a samozřejmě mnoho z nás si vychutnává jejich charakteristickou kyselou chuť v té nejjednodušší podobě. forma – na krajíčky čerstvého chleba s domácím sádlem.

Přestože nakládání okurek není obtížné, zabere to spoustu času. Proto je třeba věnovat zvláštní pozornost správnému výběru surovin, aby byl výsledek co nejlepší. Poradíme vám, které surovině se vyhnout, aby vaše okurky nebyly měkké a bez chuti.

Jak vybrat dobré okurky?

Nikdy ho nedávejte do okurek! Okurky změknou a ztratí chuť. Přesto ji mnoho lidí stále používá.

Nakládané okurky jsou rozděleny do různých kategorií. Nejčastěji uvidíte štítky 1., 2. a 3. třídy, ale ty mohou být trochu zavádějící. Pokud jsou na některých místech okurky klasifikovány podle velikosti, pak v jiných podle čerstvosti ovoce.

Pokud tedy chcete co nejmenší a nejkřupavější ovoce, je nejlepší zeptat se přímo na velikost. Levněji pořídíte vysokozdvižné vozíky, které se prodávají na menší i větší díly. Pak je seřaďte podle velikosti šálku, protože byste je neměli míchat dohromady. Zatímco větší budou déle kvasit, menší už budou příliš měkké.

Vždy vybírejte pěkné, tvrdé, světlé a nepoškozené části, které vždy důkladně vyčistěte kartáčkem nebo hrubší stranou houbičky.

Čeho byste se měli při nakládání okurek vyvarovat?

Kromě surovin je nedílnou součástí nakládaných okurek také lák, na který potřebujeme vodu, česnek, kousek chleba, kopr a sůl.
Sůl je důležitou součástí fermentačního procesu, pokud je použit správný druh.

Jódované soli je třeba se vyhnout, protože zpomaluje celý proces fermentace. Okurky změknou a ztratí veškerou chuť.

Proto je nejlepší používat kamennou sůl, která neobsahuje zbytečné složky jako je již zmíněný jód. Okurky budou mít vždy správnou chuť a texturu.

Dbejte také na správné plnění sklenic. Okurky by měly být skladovány těsně, aby nedošlo k jejich vyplavení ve slaném nálevu. Aby proces fermentace proběhl, musí být okurky ponořeny do nálevu.

Jak vyrobit vynikající nakládané okurky?

Nikdy ho nedávejte do okurek! Okurky změknou a ztratí chuť. Přesto ji mnoho lidí stále používá.

Pokud jste si již přinesli čerstvé kyselé okurky z trhu, pusťte se do přípravy lahodné přílohy.
Jak vyrobit vynikající nakládané okurky fotogalerie?
Jak vyrobit vynikající nakládané okurky?

Potřebujeme:

1 kg nakládaných okurek
česnek
kamenná sůl (1 polévková lžíce na 1 litr)
svazky kopru i s květem
kousek chleba
voda

Postup:

1) Okurky důkladně omyjeme, oloupeme a ořízneme okraje.

2) Konce okurek nařízněte křížem.

3) Umyjte a osušte velké sklenice, nejlépe velké láhve.

4) Na dno láhve položte snítku kopru, 2 stroužky česneku a poté okurky pevně zabalte. Mezi okurky opět položte kopr a stroužek česneku.

5) V malém kastrůlku dejte vařit litr vody, osolte a nechte mírně vychladnout.

6) Okurky zalijte lákem, dokud nebudou ponořené. Navrch položíme krajíc chleba a přikryjeme talířem.

7) Okurky umístíme na slunné místo a necháme kvasit. Délka kvašení závisí na teplotě a velikosti okurek. Okurky obvykle kvasí 4 dny až týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *