Cukety nakrájím na tyčinky a dovnitř dám speciální náplň. Tato večeře vydrží několik dní

Nevíte, co připravit k dnešní večeři? Máme nejen hojnost sezónního ovoce, ale také zeleniny. Jednou z nich jsou cukety, takže je to dobrá příležitost připravit z nich chutný pokrm. Rodina bude nadšená a vy podle receptu z článku připravíte večeři velmi snadno.

Dokonalá večeře z cuket

Již dlouho je známo, že sezónní kuchyně chutná nejlépe. V Polsku je nabídka sezónní zeleniny poměrně široká, ale cukety si zaslouží zvláštní pozornost. Tato zelenina je natolik univerzální, že z ní můžete připravit první i druhý chod večeře nebo dokonce dezert.

Tentokrát to nebude recept na lečo nebo polévku. Z receptu se vyklubou plněné cukety zapečené v troubě, což je prostě dokonalé.

Nejen cukety

Hlavní ingrediencí jsou cukety. Je důležitá, protože celému pokrmu dodává nejen chuť, ale také vytváří jeho složení. Proto vybírejte zeleninu, která je čerstvá a zralá. Kromě toho budete potřebovat také ingredience na náplň. Ta bude zahrnovat maso a koření. Všechny je poznáte při pohledu na níže uvedený seznam.

Ingredience: 
Přílohy: 2 cukety
350 g mletého masa
1 cibule
1 mrkev
2 rajčata
1 červená paprika
70 g rýže
1 svazek petrželky
vroucí voda
olej
pepř
sůl
Plněné cukety – recept

Přípravu večeře začněte důkladným omytím cuket. Poté je nakrájejte na tři části. Lžící z každé z nich vydlabejte dužinu, ale neodstraňujte dno.

Poté si připravte nádivku. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli na něm osmahněte. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na jemném struhadle. Přisypeme ji k cibuli a obě ingredience osmahneme pod pokličkou.

Omytá rajčata a papriky nakrájejte na kostičky. Mleté maso dejte do mísy a přidejte osmaženou zeleninu. Přidejte rýži, pepř, sůl a nadrobno nasekanou petrželku. Všechny ingredience promíchejte, aby vznikla homogenní hmota. Tou naplníme vydlabané cukety.

Papriky a rajčata položte na dno žáruvzdorné formy. Zeleninu ochuťte pepřem a solí a pak na ně naaranžujte plněné cukety. Vše zalijte vroucí vodou tak, aby voda cukety zcela zakryla. Formu zakryjte víkem a vložte ji do trouby vyhřáté na 200 °C. Pokrm pečte asi hodinu a půl a je hotový.

Cukety nakrájím na tyčinky a dovnitř dám speciální náplň. Tato večeře vydrží několik dní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *