Před spaním nejezte. Večer je nejhorší čas na salát.

Před časem se objevila myšlenka nejíst večer ovoce. Nyní si dietologové vzali na paškál saláty. Jsou zdravé, plné vitaminů, chutné a lehké. Je tu však jedno „ale“. Nejnovější zjištění vědců vás možná překvapí.

Zdá se, že nejlepší volbou k večeři je zelenina. Sezónní plodina, rychlá příprava, lehká, sytá… seznam výhod je dlouhý. Čeho se vědci „drželi“ tentokrát? Mají pro to jednoduché vysvětlení.

Další část článku pod videem

Ne komoditám

– Syrové potraviny, jako jsou saláty, obsahují mnoho , což prospívá našemu zdraví během dne a podporuje zdraví mikrobiomu, vysvětluje Dr. Maximilian Schubert z Mayrlife Medical Health Resort v rozhovoru pro britský „Glamour“.

Ne vždy je to však pravda a je to ovlivněno denní dobou.

– Večer se však může ukázat, že stejná vlákna jsou. hůře stravitelná a zatěžuje trávicí systém.. To může vést k nadýmání a nepříjemným pocitům, které následně mohou negativně ovlivnit kvalitu spánku,“ dodává odborník.

Mohou narušovat spánek

Dr. Maximilian Schubert proto saláty k večernímu jídlu nedoporučuje. Doporučuje také vyhýbat se syrovému masu nebo rybám, stejně jako nepraženým ořechům.

– Kromě toho, že se obvykle konzumují syrové, obsahují také velké množství ovocného cukru (fruktózy), což může u některých lidí vést k zažívacím potížím, jako je nadýmání a bolesti břicha. vysoký obsah cukru může také ovlivnit hladinu cukru v krvi, a tím narušovat spánek – uzavírá odborník.

Co jíst večer?

Odborník samozřejmě ani nenavrhuje, aby z denního jídelníčku zmizelo nebo bylo omezeno ovoce, zelenina, maso a ryby. Doporučuje však, abyste si při plánování jídel dávali pozor a věnovali pozornost době jídla.

– Upozorňuje, že syrová strava by se neměla jíst po 16. nebo nejpozději po 17. hodině. „Od pozdního odpoledne už nemáte sílu na správné trávení těchto potravin,“ vysvětluje.

Co tedy jíst k večeři? Lékařka doporučuje potraviny, které příliš nezatěžují trávicí trakt a zároveň podporují kvalitní spánek. Mezi nimi uvádí zeleninu vařenou v páře, lehké vařené celozrnné výrobky a lehce stravitelné bílkoviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *