4 jídla za 20 liber? Oblíbený odborník na výživu ukázal, jak na to.

Dietolog – Michal Wrzosek – ukázal, jak připravit až čtyři jídla za 20 zlotých. Nakupoval v oblíbeném Lidlu a prozradil svůj recept. Je levná večeře ještě možná?

Odborník na výživu radí, jak vařit za drobné

Michal Wrzosek je odborník na výživu, kterého si mnozí Poláci velmi váží. O své rady se dělí prostřednictvím sociálních sítí. Ve svém nejnovějším videu zveřejněném na YouTubu výživový poradce ukázal, že za 20 zlotých lze připravit až čtyři zdravá jídla.

Čtěte dál a dozvíte se to, jak uvařit levnou večeři a hlavně, kde takový levný nákup udělat..

Dietolog vybral Lidl

Dietolog nakupoval výrobky k snídani, obědu, večeři a k jednomu dalšímu jídlu během dne. Nakupoval v Lidlu, protože, jak uvedl Wrzosek, tato prodejna byla nejblíže jeho bydlišti.

Nakoupené produkty mu umožnily připravit pokrmy o celkové kalorické hodnotě 2 500 kalorií a se 150 gramy bílkovin. Když Wrzosek hovořil o zakoupených produktech, uvedl, že bylo velmi obtížné vejít se do stanoveného množství, ale podařilo se mu to.

Levný oběd od odborníka na výživu

Výživová poradkyně připravila k snídani grahamové rohlíky s tvarohem s mozzarellou a rajčaty. Skutečným hitem však byl levný oběd, který stál… 5 zlotých. Bylo to možné, protože z pokrmu, který navrhl odborník, se vyklubal gzik. Jeho verze se skládala z brambor, tvarohu a paprik.

Heather ví, že každý rád svačí mezi jídly, a proto nabídl palačinky z rozmixovaných ovesných vloček, banánu a skry jogurtu. Poslední jídlo dne se podávalo sladké. Večeře se skládala z malinové skyry, sušených švestek a bonbónů Michalek. Přípravce jídelníčku zdůraznil, že je dobře vyvážený a zdravý.

V tento den se v jídelníčku neobjevuje žádné maso ani ryby. Kdyby se pak objevily, byl by tento účet, již o něco vyšší. Takové dny jsou také fajn, protože nám umožňují sestavit opravdu levné menu a proti všemu zdání plné bílkovin,“ dodal Michal Wrzosek.

Podívejte se také, a .

gzik.jpg
Foto: YouTube/Michał Wrzosek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *