Nalijte do jogurtu a snězte. Snižuje obsah cukru a tuku, budete zdraví jako kůň.

O některých přísadách v našich pokrmech uvažujeme jako o přísadách čistě pro chuť. Dokonce nás překvapuje, že slouží našemu zdraví. To je případ některých nenápadných koření.

Zdravá skořice a kardamom

O skořici a kardamomu by bylo nespravedlivé říci, že jsou nenápadné. Obohacují chutí dezerty a kávaa jejich vůni nelze zaměnit s žádnou jinou. Jsou součástí železného sortimentu cukrářských výrobků, ale obohacují také suché orientální pokrmy a masové kompozice.

Nejde však jen o chuť. Oba tyto výrobky mají blahodárné zdravotní vlastnosti. Doporučujeme je jíst s jogurtem, protože v této kombinaci působí nejlépe.

Skořicový jogurt

Proč jogurt? Zaprvé je to produkt bohatý na bílkoviny. Stejně jako každá forma zakysaného mléka však obsahuje probiotika, která regulují trávicí systém. Mají dobrý vliv na střeva, nutně také podporují imunitní systém, a jak stále častěji vychází najevo ve studiích, dokonce i náladu a pohodu.

V této kombinaci dobře funguje skořice a kardamom, které se v jogurtu s obsahem tuku dobře distribuují a kombinují se. do chutného . Oslazené sladidlem, nejlépe s nízkým glykemickým indexem, jsou již dezertem na plný petrklíč. Můžete si je snadno připravit večer a sníst ráno, nebo si je odměřit do sklenice a vzít si je do práce.

Skořice a kardamon – zdravotní vlastnosti

Mezi nejdůležitější úkoly skořice patří regulace hladiny cukru v krvi. Má také protizánětlivé účinky a podporuje regeneraci tkání. Mnohé studie naznačují, že Skořice může mít antibakteriální a antivirové účinky.a dokonce brání vzniku rakoviny. Je také silným antioxidantem.

Mnoho z těchto účinků sdílí skořice s kardamomem. Ten je ostatně někdy složkou léků proti nevolnosti a zažívacím potížím. Mezi její využití patří také boj proti zápachu z úst a zastavení vzniku zubního kazu.. Studie také ukazují, že může zlepšit cirkulaci kyslíku v krevním řečišti. To je docela dost zdravotních vlastností na tak lahodnou kombinaci ingrediencí.

Vyzkoušejte také .

kořeněný mléčný nápoj
Foto: Canva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *