Hosteskám byl nabídnut recept na nakládaná rajčata po italsku, která se ukázala jako velmi chutná a… šťavnatá.
Okamžitě zmizí ze stolu a vaši hosté si jistě vyžádají recept.
Na přípravu dvou 700gramových konzerv rajčat budete potřebovat:
- Cherry rajčata – 1-1,5 kg
- Bazalka – 4 snítky
- Česnek – 2 stroužky
- Hořčičná semínka – 2 lžičky.
- Hrášek černého pepře – 0,5 lžičky.
- Sladká zrnka pepře – 4 ks.
- Sůl – 1 polévková lžíce.
- Cukr – 4 polévkové lžíce.
- Octová esence 70% – 1 lžička.
- Voda – 1 litr
Příprava:
- Na dno každé sklenice dejte 1 snítku bazalky, 1 lžičku hořčičných semínek, 1 stroužek česneku a trochu hrášku černého pepře.
- Do sklenic naskládejte rajčata a nahoře nechte trochu místa. Každou z nich doplňte další snítkou bazalky.
- Sklenice naplňte vroucí vodou, zakryjte víčky a nechte 10 minut stát.
- Vodu ze sklenic slijte do hrnce. Do hrnce přidejte sůl, cukr a nové koření a přiveďte k varu.
- Horkou marinádu nalijte do sklenic s rajčaty.
- Do každé sklenice přidejte půl lžičky octové esence a uzavřete víčky.
- Sklenice nechte při pokojové teplotě, dokud zcela nevychladnou.
Vaše nakládaná rajčata po italsku jsou hotová! Skladujte je na tmavém a chladném místě.