Kotlety jsou tou nejchutnější přílohou k oblíbené kaši nebo bramborám, ale stává se, že maso vyjde tvrdé a veškerá vaše snaha přijde vniveč. Dnes vám poradíme, jak kotlety správně připravit, aby byly šťavnaté a měkké.
Tento recept je velmi jednoduchý, ale ke správné přípravě masa potřebujete trpělivost.
Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit neobvyklé kuřecí srdíčkové kotlety.
Ingredience: 1:
- 500 g vepřového masa;
- 500 ml minerální vody;
- Sůl, pepř, sušený česnek – podle chuti.
Na těsto:
- mouka – 2-3 polévkové lžíce;
- 2 vejce;
- sůl a pepř.
Příprava:
- Maso nakrájejte na porcované kousky a dobře je prošpikujte.
- V samostatné misce smíchejte minerální vodu se solí, pepřem a česnekem, promíchejte a maso pošlete na 2 hodiny do marinády.
- Na těstíčko rozšlehejte vejce se solí a pepřem, podle chuti můžete přidat česnek.
- Poté každý kousek masa obalíme v mouce, namočíme do vajíčka a pošleme na pánev rozehřátou s olejem, kde ho z obou stran osmažíme dozlatova.