Co dát do polévky jako první – zelí nebo brambory: pamatujte na toto jednoduché pravidlo.

Hlavní složky

Šči je tradiční ruský pokrm, který se v různých regionech země připravuje různě. Šéfkuchař  odhaluje základní principy přípravy pravého ruského šči.

Základem šči je bohatý masový vývar.

Vývar na polévku se připravuje nejméně 2-2,5 hodiny z hovězího, vepřového nebo skopového masa s přídavkem uzeného masa. Měl by být velmi vydatný, aby polévka získala hlubokou chuť.

Složení polévky

Hlavními surovinami polévky jsou zelí (čerstvé nebo kyselé) a různé druhy kořenové zeleniny – cibule, petržel, celer, pastinák. Dříve se do polévky přidávala také mouka, aby byla hustší.

Vaření kysaného zelí

Kysané zelí je třeba předem podusit nebo podusit s přidáním uzeného masa, aby změklo. Brambory by se měly kvůli kyselosti zelí vařit zvlášť.

Polévková zálivka

Před podáváním se polévka dochutí zakysanou smetanou nebo smetanou. Správné slanosti se dosáhne postupným přidáváním soli při vaření vývaru a zeleniny.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *