Kuřecí polévka je jedním z nejčastějších a nejoblíbenějších jídel na stolech Rusů. Málokdo ví, že jen jedna ingredience pomáhá, aby byl vývar ještě chutnější a aromatičtější.
Ukázalo se, že touto složkou jsou kuřecí kosti, které je třeba do vývaru vložit odděleně od masa, a to díky jednomu kulinářskému triku. Nejprve oddělte maso od kostí. Maso můžete vložit do vody a dát na oheň.
Kosti by se naopak měly osmažit na pánvi vymazané olejem. Když se na kostech objeví zlatavá kůrka, lze je také přidat do vývaru.
S množstvím kostí to nepřehánějte. Na 1 litr vývaru stačí 50 g kostí. To stačí k tomu, aby byl vývar čirý, bohatý a barevný.
Díky lehkému osmažení kostí získá budoucí polévka lákavou zlatavou barvu, bude voňavější. A aby byl vývar skutečně bezkonkurenční, nezapomeňte přidat cibuli. Mrkev do hrnce je lepší posílat ne ve strouhané podobě, ale nakrájenou na malé kousky.