Co se dá rychle uvařit se špenátem?
Špenát je zelenina plná zdravých živin, vitamínů a minerálů, která se skvěle hodí do teplých i studených pokrmů. Jedním z nápadů na jeho použití je rychlá pomazánka na sendviče. Je to lahodný doplněk k chlebu a ideální domácí svačina. Zde je rychlý a snadný recept na domácí špenátovou pomazánku.
Co přidat do špenátu, aby byl chutný?
Čerstvé špenátové listy mají neutrální chuť, ale obsahují mnoho cenných živin. Díky své chuti se hodí k různým masovým i vegetariánským pokrmům, teplým i studeným. Málokdo ví, že špenát lze použít jako přísadu do domácích sendvičových těstovin. Stačí ho zkombinovat s několika jednoduchými ingrediencemi a vytvoříte úžasnou pomazánku na chléb.
Seznam ingrediencí potřebných k výrobě domácí sendvičové pomazánky je krátký, obsahuje pouze čtyři produkty a dvě koření, které má každý doma. Co tedy potřebujete k výrobě této lahodné chlebíčkové pomazánky?
čerstvý špenát
vejce uvařená natvrdo
česnek
majonézu
koření – sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Jak připravit špenátovou pastu?
Recept na lahodnou domácí špenátovou pomazánku je jednoduchý a nezabere v kuchyni mnoho hodin. Pouze vejce je třeba předem uvařit a nechat vychladnout. Tak se budou lépe loupat a krájet. K přípravě pasty se bude hodit také mixér, který ingredience spojí do homogenní hmoty.
Jak tedy uvařit těstoviny bohaté na chuť a vůni s přídavkem špenátu? Recept je velmi jednoduchý a příprava špenátových těstovin je radost.
1. krok – nakrájejte špenát a ostatní ingredience.
2. krok – ingredience okořeníme a rozmixujeme na hladkou pastu.
Krok 3 – špenátovou sendvičovou pomazánku přendejte do mísy.
Jak špenátovou pastu podávat?
Špenátová pasta je vynikající a všestranně použitelná. Protože je její příprava velmi rychlá a snadná, lze ji jíst po celý rok. Je ideální k první nebo druhé snídani či večeři. Je skvělým doplňkem nejen k chlebu, rohlíkům nebo křupavým toustům. Skvěle chutná i jako dip k nakrájeným tyčinkám čerstvé zeleniny. Lze z něj připravit lahodné rohlíky. V každé variantě má špenátový sendvič úžasnou chuť a potěší nejednoho gurmána.
co budeme potřebovat
3 vejce uvařená natvrdo
50 g čerstvého špenátu
2 polévkové lžíce majonézy
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Jak postupujeme?
Špenát omyjte, osušte a nasekejte.
Přidejte oloupaná a nakrájená vejce a prolisovaný česnek.
Přidáme majonézu. Dochutíme solí a pepřem.
Promícháme.
Ingredience rozmixujeme na hladkou pastu a přendáme do mísy.
Podávejte k snídani, večeři nebo jako svačinu.