Zeleninu podusím a dám do sklenic. Zimní ratatouille je gurmánská hostina.

Ratatouille je francouzské jídlo. Podobá se maďarskému leču, ale neobsahuje maso ani přísady živočišného původu. Málokdo ví, že chuť tohoto lahodného vegetariánského pokrmu lze uchovat ve sklenicích. Výborně se hodí v mrazivých dnech k večeři nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Zde je rychlý a snadný recept na ratatouille ve sklenicích na zimu.

Z čeho se ratatouille skládá?
Ratatouille (francouzsky ratatouille ) na zimu, připravené podle tohoto jednoduchého receptu, je vynikající a chutné. Je plný chutné a zdravé zeleniny, která dozrává pod letním sluncem. Chuť konzervované zeleniny je zvýrazněna kořením a bylinkami. Nyní je ideální čas připravit si doma několik sklenic lahodného ratatouille. Barevná zelenina je snadno dostupná a lze ji koupit v mnoha obchodech a na trzích.

Co tedy potřebujete k přípravě ratatouille na zimu? Seznam ingrediencí zahrnuje zeleninu a koření. Některé z nich máte pravděpodobně doma a ostatní můžete snadno koupit.

Zelenina – rajčata, cukety, lilek, červená a žlutá paprika, chilli papričky, cibule, česnek.
Koření – sladká paprika, pálivá paprika, sůl, čerstvě mletý černý pepř, tymián.
další přísady – olivový olej, voda

Jak připravit ratatouille na zimu?

Lahodné a voňavé ratatouille je chuť léta uzavřená ve sklenici. Recept na tento zeleninový pokrm francouzské kuchyně je jednoduchý a rychlý. Příprava není nijak složitá. Stojí za to nezapomenout nakrájet veškerou zeleninu na malé kostičky. Budete potřebovat větší hrnec, lžíci na míchání a čisté a suché sklenice s těsně uzavíratelnými víčky.

Jak si tedy připravit několik sklenic skvělého ratatouille na zimu? Recept je jednoduchý. Úžasné ratatouille zvládne připravit každý, bez ohledu na úroveň své zručnosti v domácím zavařování.

1. krok – nakrájejte všechnu zeleninu na kostičky.
2. krok – zeleninu osmahněte a poté poduste.
3. krok – přendejte ratatouille do sklenic.
4. krok – pasterizace ratatouille na zimu

Jak skladovat ratatouille ve sklenicích?

Po přípravě a pasterizaci ratatouille ve sklenicích je třeba je řádně uskladnit. Jakmile vychladnou, je nejlepší je uložit do kuchyňské skříňky nebo je postavit na polici ve spíži. Nejdůležitější je, aby místo pro skladování tohoto zeleninového pokrmu ve sklenicích bylo suché a chladné. Po otevření sklenice ji vložte do chladničky a do několika dnů ji snězte.

Co budeme potřebovat
5 rajčat
2 cukety
2 červené papriky
2 cibule
1 velký lilek
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
50 ml vody
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje + 2 lžíce oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce sušeného tymiánu
1 plochá lžička mleté pálivé papriky
sůl a pepř

Jak budeme postupovat
Omyté a osušené cukety, papriky a lilky nakrájejte na kostičky. Cibuli a chilli papričky nakrájejte na malé kostičky. Rajčata blanšírujte ve vroucí vodě, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek prolisujte přes lis. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli, dokud nezprůhlední. Přidejte česnek a za stálého míchání minutu smažte. Přidejte papriky a lilek. Smažte, dokud zelenina nezměkne. Přidejte cukety a rajčata. Dochuťte solí, pepřem, tymiánem, sladkou a pálivou paprikou. Důkladně promíchejte. Zalijte vodou, přiveďte k varu a snižte teplotu. Dusíme asi 30 minut. Občas promíchejte. Nalijte do čistých a suchých sklenic, nahoře nechte asi 2 cm místa. Zalijte olivovým olejem a pevně uzavřete. Po 20 minutách varu sklenice pasterujte ve vodě. Opatrně vyjměte, přikryjte utěrkou a nechte zcela vychladnout. Skladujte ve spíži nebo kuchyňské skříňce a po otevření uložte do chladničky. Podávejte k večeři nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *