Zapomenutá snídaně se vrací do módy. Potřebujete jen 2 ingredience a malinovou šťávu.

Tento pokrm by se mohl jíst ve školních a podnikových jídelnách. V průběhu let se na něj zapomnělo a nahradily ho hotové kaše a müsli, které se objevily na pultech obchodů. A je to škoda, protože je to chutné a zdravé. Stojí za to se k ní vrátit a začít ji jíst k snídani. Krupice neboli semolina má příjemnou chuť a obsahuje mnoho cenných živin. Podívejte se, jak si připravit sladkou krupici k snídani.

Je krupicová kaše k snídani zdravá?

Krupicová kaše je u nás známá již mnoho let. Vrchol své obliby zažila v dobách komunismu. Tehdy se podávala k snídani. Tehdy se krupice podávala s malinovou šťávou. Dnes už krupice s mlékem a sladkými přísadami není tak oblíbená. Nahradily ji ovesné vločky, kukuřičné lupínky a müsli. Bohužel mnoho z těchto výrobků obsahuje různé přísady, které nemusí mít nutně pozitivní vliv na zdraví. Proto je pro snídani lepší zvolit krupici, která je bohatá na mnoho cenných živin. Podává se ve sladké verzi a je ideálním nápadem pro první jídlo.

Krupice je sice velmi kalorická, ale obsahuje mnoho zdravých složek. Je bohatá na vitaminy skupiny B, zinek, fosfor, měď a železo. Je také součástí bílkovin a vlákniny, která dodává pocit sytosti. Krupice je lehce stravitelná a mohou ji bez obav konzumovat lidé trpící problémy s trávicím systémem.

Jak připravit sladkou krupici?

Recept na chutnou a zdravou sladkou krupici je jednoduchý a rychlý. Potřebujete jen hrnec, krupici, mléko nebo rostlinný nápoj a několik doplňků, abyste si během několika minut připravili zdravou snídani. Krupice, má lahodnou chuť a dodává energii, která je po ránu velmi potřebná.

Jak si tedy připravit sladkou krupici, jako když jste byli malí? Lahodná krupice – jednoduchý recept na chutnou a zdravou snídani. Pokrm se připravuje rychle, v několika jednoduchých krocích.

Krok 1 – vaření krupice s mlékem
Krok 2 – přendání krupice do talířů.
Krok 3 – servírování krupice se sladkými přísadami.
S čím můžete jíst krupicovou kaši?
Grysik byl velmi oblíbený . Děti ji jedly ve školních jídelnách a dělníci v závodních jídelnách. Sladká krupicová kaše se podávala také doma jako dezert. K receptu na tuto krupici se vyplatí vracet, protože se jedná o snadný, rychlý a užitečný pokrm.

Sama o sobě je krupicová kaše, vařená na mléce nebo zeleninovém nápoji, velmi nekvalitní. Proto se vyplatí obohatit ji různými přísadami. Obilná kaše má nádhernou chuť s malinovou šťávou . Takto se podávala i v minulosti. Dobrým doplňkem bude čerstvé sezónní ovoce a domácí džemy. Krupicovou snídani obohatíme nasekanými ořechy nebo chia semínky.

co potřebujeme

2 šálky mléka nebo zeleninového nápoje
2 a 1/2 polévkové lžíce krupice
Kromě toho:
malinová šťáva
sezónní ovoce
džem

Příprava

Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přisypeme krupici a intenzivně mícháme. Snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, aby nevznikly hrudky. Uvařenou krupici rozprostřete na talíře. Povrch ozdobte ovocem a džemem nebo pokapejte malinovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *