Klobásu už kupovat nebudete: velmi chutná a lákavá kuřecí rolka – jednodušší už to být nemůže.

Z kuřecího masa můžete připravit mnoho různých pokrmů, ale dnes doporučujeme roládu. Její příprava je snadná a jednoduchá. Hodí se jak na běžnou večeři, tak na slavnostní stůl.

Dát tvar roládě pomůže obyčejná plastová láhev. Co se týče masa, můžete vzít jakoukoli část kuřete, kromě křídel. Postačí i stehna, jejichž ceny jsou cenově příznivější než například u stehen.

Složení:
1 kg kuřecího masa;
20-25 g želatiny;
1 mrkev;
1 cibule;
1 polévková lžíce sušeného česneku;
1 polévková lžíce soli;
černý pepř – podle chuti.

Příprava: 
Vložíme kuřecí maso do hrnce s vodou, přidáme cibuli, mrkev, osolíme. Vaříme do úplného uvaření a nezapomeneme odstranit pěnu.
Vezmeme 100 ml vývaru a rozředíme v něm želatinu.
Uvařené kuře vyjmeme, necháme trochu vychladnout a oddělíme maso od kostí. Kůži můžete také vyhodit nebo jí nakrmit domácí zvířata.
Vývar se želatinou vlijte do 200 ml vývaru, osolte, opepřete a přidejte česnek.
Mrkev, která se vařila ve vývaru, nakrájejte na kostičky.
Vezměte plastovou láhev, odřízněte jí hrdlo, vložte do ní maso střídavě s mrkví a zalijte vývarem s želatinou a kořením.
Poté je třeba roládu poslat na 5-6 hodin do lednice, aby ztuhla.
Po uplynutí této doby láhev rozřízneme a hotovou roládu vyjmeme. Zbývá už jen nakrájet roládu na porce a vychutnat si její chuť.

Mimochodem, pokud máte rádi čerstvou česnekovou chuť, můžete místo suchého česneku přidat 2-3 stroužky čerstvého česneku, jen je třeba ho nasekat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *