Rajčata s medem na zimu: ukázalo se, že jsou velmi chutné, zajímavé, vařené bez octa.

 

Každá hostitelka má své osvědčené recepty na nakládaná rajčata. Ne každý však ví, že rajčata jsou skvělá v kombinaci s medem.

Pro tento recept jsou nejlepší malá cherry rajčata.

Složení: Rajčata s příchutí rajčat:

Rajčata malé velikosti – 4 kg;
Dobrý svazek bazalky;
Cibule – 10 ks
Do každé sklenice 1 lžička hořčičných semínek;

Na slaný nálev na 1 litr vody:
Med – 1 polévková lžíce se sklíčkem;
Cukr – 1 polévková lžíce;
Sůl – 1 polévková lžíce;
Kyselina citronová – 1 lžička.

Příprava:

Rajčata opláchněte a naplňte jimi sterilní sklenice do poloviny.

Mezi rajčata vložte půlky oloupané cibule a lístky čerstvé bazalky.

Sklenice naplňte prudce vroucí vodou, zakryjte víčky a nechte 20 minut stát.

Připravte solný nálev.

Do 4 litrů vroucí vody přidejte všechny ingredience ze seznamu a zamíchejte.

Rajčata slijte, do každé sklenice přidejte trochu hořčice a zalijte je nálevem.

Přišroubujte víka a přikryjte je dekou.

Medová rajčata skladujte na chladném místě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *