Vařte cuketové lívance pouze podle tohoto receptu: i ti, kteří nemají rádi cukety, budou jíst s potěšením.

Tajemství spočívá ve speciální přípravě ingrediencí.

Cuketové lívance jsou univerzálním pokrmem, na kterém si mohou pochutnat i ti, kteří tuto zeleninu nemají rádi. Tajemství spočívá ve speciální přípravě surovin a správné kombinaci chutí. Zde je jednoduchý a chutný recept, který se jistě stane oblíbeným ve vaší rodině.

Hlavní surovina – mladá cuketa – je nastrouhaná jemněji než obvykle a její chuť je „schovaná“ za voňavé bylinky a koření. Když k tomu přidáme čerstvá vejce, mouku a koření, získáme lákavé, vzdušné lívance. Podáváme-li je na stůl s tučnou zakysanou smetanou, stává se pokrm ještě chutnějším.

Začněme výběrem hlavní suroviny – cukety. Nejlepší je použít mladou, čerstvou zeleninu, nejlépe vypěstovanou na vlastním pozemku. To zaručuje nejen bohatou chuť, ale také vysokou výživovou hodnotu, píše sport24.ru.

Další důležitou složkou je zelenina. Petržel, kopr a cibule by měly být čerstvé a voňavé. Dodají lívancům lákavý vzhled a doplní chuť cukety.

Ostatní ingredience – vejce, mouku, česnek, sůl a koření – vybereme z toho, co už máme v kuchyni. Díky tomu je recept snadné a cenově dostupné kdykoli připravit.

Postup přípravy se skládá z několika jednoduchých kroků:

  1. Cuketu důkladně opláchněte, aniž byste oloupali slupku, a nastrouhejte ji na struhadle. Osolte ji a nechte 5 minut stát, aby zelenina začala pouštět šťávu.
  2. Bylinky a česnek nasekejte najemno a přidejte k nastrouhané cuketě.
  3. Rozšleháme vejce, smícháme se solí, pepřem a kořením.
  4. Postupně přidáváme mouku, dokud těsto nemá správnou konzistenci.
  5. Těsto vyklopte lžící na olejem potřenou a rozehřátou pánev a smažte z obou stran dozlatova.
  6. Hotové lívance položte na papírové ubrousky, abyste se zbavili přebytečného oleje, a podávejte je se zakysanou smetanou nebo jinými omáčkami.

Díky speciální přípravě surovin jsou cuketové lívance křehké, šťavnaté a chutné. Cuketa, nakrájená nadrobno než obvykle, se „schová“ za pikantní bylinky a koření, které pokrmu dodají neobvyklou, ale velmi lákavou chuť.

Takové lívance budou skvělým doplňkem každého oběda nebo večeře. Lze je podávat jako samostatný pokrm, stejně jako je použít jako přílohu k masovým nebo rybím hlavním chodům. Zakysaná smetana, smetana nebo jiné omáčky zvýrazní chuť lákavých lívanců.

Kromě toho jsou cuketové lívance nejen chutné, ale také užitečné. Cuketa je bohatá na vitaminy, vlákninu a antioxidanty, které jsou zdraví prospěšné. A díky kombinaci s čerstvými bylinkami a vejci je tento pokrm vyvážený a výživný.

Jakmile ho jednou vyzkoušíte, určitě si budete chtít cuketové lívance připravovat znovu a znovu. Jedná se o jednoduchý, ale velmi chutný a vydatný pokrm, na kterém si určitě pochutná celá rodina. Přidejte se k těm, kteří tento recept již ocenili!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *