Dochází vám čas a nápady? Masové kuličky v rajčatové omáčce jsou vždy záchranou.

Masové kuličky v rajčatové omáčce jsou klasickým pokrmem, který milují děti i dospělí. Je to jeden z těch pokrmů, které se vyskytují téměř ve všech světových kuchyních, i když každá má svůj vlastní jedinečný způsob přípravy.

V restauracích se za porci masových kuliček často platí hodně, ale doma si je můžete připravit za malou cenu a recept si přizpůsobit podle své chuti. Níže najdete podrobný recept na kotlety v rajčatové omáčce, které se snadno připravují a vždycky jsou vynikající.

Kotlety v rajčatové omáčce. Rychlý pokrm pro celou rodinu.
Vaření řízků v rajčatové omáčce doma má mnoho výhod. Především máte plnou kontrolu nad kvalitou surovin – můžete si vybrat to nejlepší maso, čerstvá rajčata a přírodní koření. Doma můžete chuť pokrmu snadno upravit podle své chuti, například přidáním většího množství bylinek, česneku nebo ostřejšího koření. Domácí večeře navíc představuje způsob, jak ušetřit peníze – příprava tohoto pokrmu je mnohem levnější než jídlo v restauraci a chuť a vůně budou stejně příjemné.

Co potřebujeme

500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo drůbeží)
1 vejce – aby masová hmota držela pohromadě
1 střední cibule – nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku – prolisujte lisem
½ šálku strouhanky – pro dosažení požadované konzistence
¼ šálku mléka – na namáčení sušenek
Sůl, pepř – podle chuti
Čerstvé bylinky (např. petržel, bazalka) – volitelné.

Příprava

Krok 1: Připravte karbanátky Strouhanku namočte do mléka a nechte pár minut uležet, dokud strouhanka mléko nevstřebá.

V míse smícháme mleté ​​maso, namočenou housku, vejce, nakrájenou cibuli, česnek a koření. Vše důkladně promíchejte, dokud se ingredience dobře nespojí.

Z masové směsi tvoříme malé kuličky (karbanátky) a dáme stranou. Krok 2: Příprava rajčatové omáčky Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli. Přidejte česnek a chvíli opékejte.

Přidejte rajčata (konzervovaná nebo čerstvá), rajčatový protlak a cukr. Vařte na středním plameni, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Krok 3: Připravte masové kuličky v omáčce. Přidejte masové kuličky do vroucí rajčatové omáčky. Pánev přikryjte a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou masové kuličky měkké a dobře propečené. Servírování řízků v rajčatové omáčce Masové kuličky v rajčatové omáčce podáváme nejlépe s těstovinami, rýží nebo bramborami. Pokrm lze navíc posypat strouhaným parmazánem nebo čerstvými bylinkami, které mu dodají sofistikovaný charakter. Díky jednoduchým ingrediencím a rychlé přípravě je tato večeře perfektní pro každou příležitost, od rodinného oběda až po luxusní večeři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *