Dezert pro čtyři osoby připravíte během několika minut.
Tvarohový koláč ve sklenici je ideální letní dezert pro nečekané hosty nebo pro vlastní potěšení. Nevyžaduje téměř žádné kuchařské schopnosti, vyžaduje základní a minimální ingredience.
„Je to ideální zakončení oběda uprostřed týdne nebo jakéhokoli improvizovaného jídla, když je na vaření málo času nebo vůbec žádný,“ poznamenala na svých webových stránkách známá šéfkuchařka Nigella Lawsonová.
Příprava tvarohového koláče trvá méně než 15 minut a je mimořádně univerzální.
Nejenže můžete jahody nahradit svým oblíbeným ovocem, ale můžete je nahradit i nakrájenými Oreo sušenkami nebo Nutellou, pro ty, kteří mají rádi čokoládu.
K přípravě budete potřebovat:
jahody – 200 g;
sušenky – 4 ks
smetanový sýr – 100 g;
moučkový cukr – 2 polévkové lžíce;
dvojitou smetanu – 125 ml;
citronová šťáva – 1 lžička;
vanilkový extrakt – 0,5 lžičky;
čtyři sklenice o objemu 150 ml.
Jahody nakrájejte na malé kostičky a přidejte je do mísy. Ovoce posypeme moučkovým cukrem a nádobu přikryjeme. Miskou několikrát zatřepejte, aby se cukr rovnoměrně rozprostřel.
Nyní vložte sušenky do sáčku a rozdrťte je, dokud nebudou drobky jemné a sypké. Vezměte si samostatnou misku a smíchejte krémový sýr a moučkový cukr. Jemně promíchejte a poté přidejte vanilkový extrakt, smetanu a citronovou šťávu. Pokračujte ve šlehání, dokud směs nebude lehká a krémová.
K podávání si vezměte čtyři sklenice. Nejprve na dno přidejte sušenky, poté tvarohovou směs a nakonec přidejte jahody.