Tento angreštový koláč je skutečným hitem sezóny. Jednou jsem ho zkusila a teď ho jím pořád.

Sníte o pochoutce, od které se budete jen těžko odtrhávat? Upečte angreštový koláč. Jeho sladká a svěží chuť potěší každý mlsný jazýček. Chutný koláč s pusinkami a lákavou drobenkou bude hitem letošní sezóny.

Koláč s angreštem je hitem sezony.
Miluji dorty se sezónním ovocem. Ráda je využívám a peču je s jahodami, jablky nebo malinami. Ovocné koláče jsou pak šťavnaté a chutné. Nedávno jsem však narazila na recept, který mě přiměl upéct ten nejlepší letní koláč. Řeč je o angreštovém koláči, který je lehce nasládlý a má osvěžující chuť.

Dělám je na polosladkém základu, s pusinkami a stuhami. Angreštový koláč je hitem letošní sezony. Jím je pořád . Rodina je také miluje, takže tento recept můžete vyzkoušet i vy.

Jak upéct koláč s angreštem?

Ingredience na koláč:
Ingredience: 1 ½ hrnku mouky
⅓ šálku moučkového cukru
3 žloutky
125 g másla
1 čajová lžička kvásku
Ingredience na pusinky:
150 g cukru
3 bílky
1 lžička bramborové mouky

Ingredience na náplň: 
Složení: 350 g angreštu
1 lžička bramborové mouky
několik lžiček strouhanky
Přípravu těsta začněte smícháním studeného másla s moukou, moučkovým cukrem a práškem do pečiva v míse. Když je máslo na malé kousky, přidejte žloutky a uhněťte těsto do kuličky. Těsto rozdělte na 2 části. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj jednu část těsta.

Z druhé části těsta vytvarujte váleček a dejte ho na 10 minut do mrazáku nebo přes noc do lednice. Těsto propíchejte vidličkou a posypte strouhankou, která pohltí vlhkost z ovoce. Vychlazený váleček těsta nastrouhejte na hrubé hobliny. Poté vyšlehejte bílky do tuhých špiček. Postupně přidáváme cukr a pokračujeme v míchání.

Nejlepší dort na léto

Na konci míchání přidejte bramborovou mouku. Angrešt smícháme se škrobem a vložíme do formy na pečení. Na ovoce položíme pusinky a povrch zarovnáme. Posypeme hoblinkami těsta a pečeme při 180 stupních asi 45 minut.

Angreštový koláč je vynikající, mírně sladký a jemný. K tomuto moučníku, který se u mě doma již stal hitem sezóny, se perfektně hodí pusinky . Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si jeho báječnou chuť.

Tento angreštový koláč je skutečným hitem sezóny. Jednou jsem ho zkusila a teď ho jím pořád.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *