Jablka v dortu – jednoduchý recept na lahodný dezert. Palačinky s celými plátky jablek jsou pro mnohé z nás chutí z dětství. Jablka v koláči se snadno připravují a nevyžadují mnoho času. Jak je připravit, aby byly chutné jako za starých časů? Zde je rychlý a snadný recept na lahodná jablka v koláči.
Jak připravit těsto na jablečný koláč?
Lahodná a dokonale sladká jablka v koláči jsou ideálním letním dezertem nebo svačinkou. Abyste si mohli vychutnat jejich lahodnou chuť, musíte si nejprve připravit těsto na nakrájená jablka. Jedná se o velmi rychlý úkon. Koláč je hotový během několika minut. Jak je tedy připravit? Do mísy prosejte pšeničnou mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte vejce a zalijte kefírem nebo zakysaným mlékem. Stačí suroviny důkladně promíchat, aby vzniklo hladké těsto. Nebudete ani potřebovat mixér.
Jak připravit jablečný koláč?
Recept na domácí jablečný koláč je jednoduchý, rychlý a osvědčený. Tuto lahodnou svačinu lze připravit rychle a bez zbytečných komplikací. Dodržujte však všechna doporučení uvedená v receptu a sladká jablka z hrnce se povedou hned napoprvé.
Jak tedy upéct hromadu lahodných jablek v koláčové formě? Recept na tuto letní pochoutku se skládá z několika velmi jednoduchých kroků.
Krok 1 – příprava jablečného těsta.
Krok 2 – nakrájejte jablka na plátky.
Krok 3 – namočte jablka do těsta.
Krok 4 – jablka v těstíčku osmažíme na pánvi.
Jakmile jablka usmažíte v těstíčku, položte je na prkénko nebo talířek přikrytý papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečný tuk. Jedná se o jednoduchý trik, díky kterému zůstanou jablka v těstíčku křupavá a nebudou pokapaná olejem.
Jak podávat jablka v koláči?
Dokonalá jablka v koláči jsou nápadem na chutný domácí dezert nebo svačinu mezi jídly. Nejlépe chutnají se skořicovým cukrem, ale stejně dobrá jsou i se šlehačkou . V těstíčku osmažené plátky jablek můžete podávat také s vanilkovou zmrzlinou nebo pokapané medem či javorovým sirupem. Báječným doplňkem je také čokoládová poleva . Jablka v dortu připraveném podle tohoto receptu chutnají úžasně v jakékoli verzi .
produkty
4 jablka
2 šálky pšeničné mouky
2 šálky zakysaného mléka nebo kefíru
2 vejce
1 lžička kvásku
špetka soli
olej na smažení
Také:
skořice
moučkový cukr
příprava
Mouku prosejte přes síto. Přilijte kefír nebo zakysané mléko, přidejte vejce, sůl a kvásek. Všechny přísady důkladně promíchejte. Oloupejte a nakrájejte jablka. Na pánvi rozehřejte olej. Plátky jablek navlékněte na vidličku a namočte je do těsta. Smažte, dokud nezezlátnou. Po usmažení je položte na prkénko vyložené papírovou utěrkou, aby se odstranil přebytečný tuk. Podávejte mírně vychlazené, posypané skořicovým cukrem nebo šlehačkou.