Vývar s vysokým obsahem kolagenu, omega-3 a antioxidantů, který pomáhá posilovat paměť a růst neuronů.

Nejúčinnějším, nejjednodušším a nejzdravějším způsobem, jak získat všechny živiny, které vaše tělo potřebuje ke správnému fungování, je jídlo.

Za tímto účelem lékaři doporučují zdravou stravu založenou na konzumaci ovoce, zeleniny a zeleně v kombinaci s obilovinami a bílkovinami. Ačkoli jsou všechny potraviny z těchto skupin považovány za „zdravé“, některé z nich mezi ostatními vynikají.

Jednou z nich jsou bezesporu ryby. Španělská kardiologická nadace doporučuje jíst ryby 3 až 4krát týdně v porcích 125 až 150 gramů. V tomto smyslu je dobrým způsobem konzumace příprava obohacených vývarů .

Léčivé vlastnosti rybího vývaru

Jak zdůrazňuje zpráva Ministerstva zemědělství, rybářství a výživy ČR, díky vysokému obsahu vitaminů A, D a B plní konzumace ryb „protizánětlivou a antioxidační funkci v organismu“.
Kromě toho prý přispívá ke „snížení rizika tvorby ateromových plátů, které jsou prvním krokem při vzniku aterosklerózy a cévní mozkové příhody “ .

Kromě toho obsahuje vápník, selen, bílkoviny, vitamin D a železo, které přispívají ke „zdraví kostí a kloubů“. A konečně, ze stejné zprávy lze vyčíst, že „ty populace, které dnes jedí více ryb, mají nižší výskyt některých chronických patologií, jako jsou: obezita, cukrovka II. typu, některé druhy rakoviny“, vysvětlují.

Jak připravit rybí a zázvorový vývar
Rybí vývar je skvělý způsob, jak využít všechny živiny, které se nacházejí v potravinách . Pokud navíc přidáte další chutě a textury, může se pokrm stát lahodným a ještě více zlepšit své vlastnosti.

Jednou z možností je přidání zázvoru a brambor. Zázvor je antioxidační a protizánětlivý kořen , který obsahuje vitaminy, kyselinu listovou, hořčík, železo a zinek. Brambory zase obsahují vitamin C a draslík a díky obsahu škrobu jsou ideální k zahuštění vývaru.

Složení
Rybí kosti: 1 kg.
Voda : 5 litrů
Brambory : 3 ks
Zázvor : 50 gramů
Hrách s černým pepřem
Vavřín
Petržel

Vývar s vysokým obsahem kolagenu, omega-3 a antioxidantů, který pomáhá posilovat paměť a růst neuronů.

Krok za krokem
Chcete-li připravit rybí vývar, musíte nejprve všechny ingredience vložit do širokého hlubokého hrnce se studenou vodou. Jakmile je to hotovo, zapněte vysokou teplotu.

Jakmile teplota směsi stoupne, lžící několikrát odeberte požadovaný počet pěny a vyhoďte ji.
Po 1 hodině vaření osolte a opepřete a vypněte oheň. Poté vývar přeceďte, aby se vyčistil.

Nakonec jej nechte vychladnout a uskladněte. V lednici jej můžete skladovat 3 dny, v mrazáku až 3 měsíce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *