Rajčata dám do sklenic a naplním je touto směsí. V zimě za ně dostanu poděkování

Rajčata mohu jíst po celý rok. Jsou uzavřená ve sklenicích s voňavou směsí a mají výjimečnou chuť. Podávám je k masovým a bramborovým pokrmům. Rajčata dokonale obohatí chuť pokrmů.

Rajčata, tj. chuť uzavřená ve sklenici
Máte rádi rajčata?
Mně se po nich stýská. Jím je doslova na všechny způsoby. Ale nejraději mám rajčata ve slané směsi. Tuto pochoutku si rozprostřu do sklenic a vytáhnu ji, když na ni mám chuť. Rajčata v pikantní, česnekovo-zeleninové směsi obohacují chuť obědových pokrmů a svačin .

Přidávám je do salátů a jím je také s chlebem. Doporučuji tento vynikající rajčatový recept.

Rajčata dám do sklenic a naplním je touto směsí. V zimě za ně dostanu poděkování

Jak vařit rajčata ve sklenici?

Ingredience:
Potřebujete: 2 kg rajčat
2 červené papriky
2 pálivé papriky
1 hlavička česneku
25 g koriandru
25 g petrželky
25 g bazalky

Ingredience na marinádu:
Ingredience: 1 litr vody
1 polévková lžíce soli
4 lžíce cukru
2 lžíce octa

Přípravu rajčat začněte jejich omytím a rozkrojením na poloviny. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na menší kousky. Papriky vložte do mixéru, přidejte pálivou papriku a česnek. Přísady rozmixujte.

Poté přidejte koriandr, petržel a bazalku. Znovu spusťte mixér. Nyní se pusťte do přípravy nálevu. Do vody přidejte sůl a cukr. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Do předem sterilovaných sklenic dejte 3-4 polévkové lžíce směsi pepře a bylinek. Do sklenic vložte rajčata a zalijte je tekutinou.

Nejlepší jsou rajčata s příchutí pepře a bylinek.

Nyní sklenice pevně uzavřete. Vložte je do hrnce a pasterujte asi 15 minut. Po této době je vyjměte z hrnce a položte na utěrku. Sklenice odšroubujte a do každé nalijte 2 lžíce octa. Poté je otočte a postavte dnem vzhůru. Takto připravená rajčata ve směsi pepře a bylinek se ukáží jako pikantní a velmi chutná .

Bylinná a s nádechem česneku jsou ideální k večeři s masem a bramborami. Jakmile tento recept jednou vyzkoušíte, budete se k němu často vracet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *