Salát, který lze připravit rychle, vydatný, pikantní, chutný, s asijským nádechem! Tento masový salát s okurkami je ideální svačinou. Je připraven z dostupných produktů a bude se hodit na každý den i na dovolenou.
Masový salát s okurkami
Ingredience
Okurky – 500 gramů,
hovězí svíčková – 400 gramů,
cibule – 300 gramů
rostlinný olej – 150 mililitrů,
koriandr, koriandr, česnek, sójová omáčka a med podle chuti.
Příprava
Okurky nakrájejte podélně na středně velké plátky. Osolte je a nechte 15 minut odležet.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek prolisujte nebo nasekejte najemno zvlášť.
Maso nakrájejte na plátky, ze všech stran osolte, dobře potřete česnekem a koriandrem rozemletým v hmoždíři (část koření ponechte).
Dobře rozpálíme pánev s rostlinným olejem, vložíme maso v jedné vrstvě a opečeme ho do hněda. Pak už jen smažíme, přičemž se snažíme všechny kousky obrátit.
Uvařené maso vyjměte z pánve, aniž byste ho sundávali z ohně, a poté rovnoměrně rozložte v jedné vrstvě na cibuli.
V případě potřeby přidejte více oleje – cibule by v něm měla být zcela ponořená. Osmažte cibuli dozlatova a vyjměte ji z pánve.
Vymačkejte okurky z tekutiny a dejte je do cedníku okapat.
Smíchejte všechny ingredience, přidejte sójovou omáčku, lžíci medu, nasekaný koriandr, zbylý koriandr a promíchejte.
Salát přikryjeme pokličkou a dáme na 40-50 minut na chladné místo.