Jak se vyhnout častým chybám při pečení charlotte a dosáhnout dokonalé konzistence?

Lahodná charlotte: jak se vyhnout chybám při vaření jablečného koláče

Charlotka je pokrm, který zbožňují děti i dospělí. Přestože se tento moučník dá jen těžko nazvat dietním, je tak lákavý, že jeho chuti neodolají ani ti, kteří se obvykle sladkostem vyhýbají.

Lahodná šarlotka: jak se vyvarovat chyb při přípravě jablečného koláče
Foto: freepik.com je pod licencí public domain
Pro mnoho hostitelek se vaření jablečného koláče stalo známým procesem, jehož každou fázi provádějí automaticky.

Je však důležité pečlivě analyzovat celý proces tvorby pečiva. Možná, že amatérská kuchařka dělá stále stejnou chybu, aniž by si to uvědomovala.

Jednou z častých chyb je přidávání nakrájených jablek do těsta bez předchozího zpracování.

Co je třeba s ovocem udělat?

Věnujte čas přidání plátků jablek do těsta. Než je pošlete do základu na šarlotku, je třeba je připravit.

Jablka je třeba obalit v mouce. Tento moučný obal zabrání usazování ovocné složky na dně formy.

Jablka zůstanou přibližně uprostřed budoucího pokrmu, zachovají si svou strukturu a nezmění se v nevábnou kaši.

Díky tomu bude šarlotka velmi chutná, s dokonalou chutí a konzistencí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *