Šťavnaté a křehké řízky jsou chloubou každé hostitelky. Dokonalosti se však meze nekladou a každá řemeslnice by ráda zpestřila chuť svého oblíbeného pokrmu.
Čím zpestřit chuť řízků?
Kotlety z mletého masa s přídavkem zeleniny dopadnou obzvlášť chutně a šťavnatě. Můžete přidat zelí, cuketu nebo papriku.
Doporučujeme připravit kotlety s přídavkem květáku.
Složení:
Mleté maso – 500 g,
květák – 200 g,
vejce – 1 ks,
cibule – 1 ks,
česnek – 2 stroužky,
majonéza – 1 polévková lžíce,
strouhanka,
sůl a pepř podle chuti.
Jak uvařit
– Květák nakrájíme na růžičky, vhodíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Vychladlý květák nakrájíme nadrobno.
– V míse přidáme k mletému zelí, vejci, nakrájené cibuli a česneku.
– Mleté maso osolte, opepřete a důkladně promíchejte, aby bylo homogenní.
– Pokud je mleté maso příliš řídké, přidejte 1-2 lžíce strouhanky.
– Vytvarujte malé řízky a obalte je v mouce nebo strouhance.
– Smažte řízky 3-4 minuty z každé strany dozlatova.
– Do pánve přidáme trochu vody (1/4 šálku) a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.