Nastrouhejte, přidejte sýr a vejce. Za tento recept by měl někdo dostat medaili

Tento nákyp je skutečným hitem a trefou do černého, pokud hledáte rychlý a snadný recept na chutnou večeři pro celou rodinu. Stačí připravit zeleninu včetně cukety, přidat sýr a vejce a pak ji vložit do trouby. Pokrm chutná lépe než pizza!

Zeleninový nákyp

Toto je neobvyklý recept mezi všemi zeleninovými nákypy . Tento oblíbený rychlý pokrm k večeři se obvykle připravuje v obvyklé formě z listového těsta. Zelenina se podává na velké kusy a škrobovou přílohou jsou brambory nebo těstoviny.

Tento recept je trochu jiný. Měkká dušená zelenina je doplněna jednoduchou plackou . Je to něco mezi domácím večeřovým nákypem připraveným v troubě a pouličním nákypem ze surovin na chlebu.

Pečené zeleninové julienne

Složení
2 cukety
3 vejce
150 ml přírodního jogurtu
200 g mouky
1 červená cibule
1 mrkev
2-3 stroužky česneku
2 papriky (nejlépe různých barev)
1 lžička kypřícího prostředku
Sůl, pepř, tymián
150 g strouhané mozzarelly

Zelenina v těstě
Mrkev a cuketu nakrájejte na julienne : podélně na tenké plátky a poté na sirky. Cibuli a papriku nakrájejte na malé kousky. Cukety posypeme solí a odložíme stranou, zatímco se zelenina dusí.

Do pánve přidejte cibuli. Když začne být hladká, přidejte mrkev a po několika minutách přidejte papriku. Přidejte také nadrobno nakrájený česnek. Vše podusíme a podle chuti dochutíme, dokud zelenina nezměkne.

Cukety opatrně vymačkejte z vody, která se uvolní při jejich osolení. Vložte je do suché mísy. Smíchejte je s vychladlou zeleninou z pánve, až vznikne zeleninová směs.

Plech vyložený kuchyňským papírem nebo žáruvzdornou formu vymažte olejem. Zeleninu rozložte do rovnoměrné vrstvy. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

V míse rozšlehejte vejce do nadýchané pěny. Smíchejte je s jogurtem. Poté po částech přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva. Osolíme a mícháme, dokud nevznikne homogenní těsto.

Těsto nalijeme na zeleninu a rozetřeme ho tak, aby vytvořilo rovnoměrnou vrstvu. Posypeme strouhaným sýrem. Vložte do trouby na 30-35 minut, dokud nezezlátne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *