Nejsou to jen potraviny, ale přírodní stimulanty zdravé energie: snězte tyto potraviny ráno a budete vždy bdělí a aktivní.

 

Vejce jsou plná bílkovin a prospěšných aminokyselin.

Pokud váš lékař netrvá na dietních omezeních, rozhodně byste měli ráno jíst vejce, zakysané mléčné výrobky a ovoce.

Zdá se, že dnes by nikdo nepolemizoval s tvrzením, že se život zrychluje. Počet úkolů, které je třeba za den zvládnout, roste. Přibývá schůzek a cest. Co ale dělat, když na to všechno nemáte dostatek energie?

Většina lidí vyčerpá energii uloženou přes noc a snídani do oběda. Proč tomu tak je?

Podle odborníků na výživu si za vše může člověk sám: špatně si připraví jídlo na první jídlo.

Místo sendvičů s máslem, salámem nebo sýrem a kousku včerejšího dortu byste měli jíst potraviny bohaté na živiny. V tomto ohledu se stanu nepostradatelným:

  • vejce. Jsou bohatá na bílkoviny, které pomáhají udržovat hladinu energie po celý den. Kromě toho vejce obsahují vitaminy skupiny B, které pomáhají tělu přeměňovat potravu na energii.
  • ovesné vločky. Tyto cereálie jsou také skvělou volbou pro snídani. Vločky obsahují komplexní sacharidy, které se pomalu tráví a zajišťují stabilní hladinu cukru v krvi. Ovesné vločky jsou také bohaté na vlákninu, která pomáhá zlepšovat trávení a předcházet zácpě.
  • Čerstvé červené bobule a tmavě vínové bobule. Obsahují antioxidanty, které pomáhají chránit tělesné buňky před poškozením způsobeným volnými radikály. Bobule jsou také bohaté na vitaminy a minerály, které jsou nezbytné pro dobré zdraví.
  • jogurt. Produkt je bohatý na vápník a bílkoviny, které pomáhají udržovat zdravé kosti a svaly. Jogurt obsahuje také probiotika, která pomáhají udržovat zdravou střevní flóru.
  • ovoce. Jsou skvělé jednak proto, že jsou sladké a příjemné na chuť, jednak proto, že mají vysoký obsah vody a vlákniny, které pomáhají udržovat tělo hydratované a zlepšují trávení. Ovoce je také bohaté na vitaminy a minerály, které jsou nezbytné pro dobré zdraví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *