Cuketové lívance dělám jen podle tohoto receptu: s chutí je jedí i ti, kteří cukety nemají rádi.

freepik.com

Takový pokrm v rodině s chutí snědí i ti, kteří cukety nemají rádi. A to proto, že hlavní surovina je nakrájená nadrobno než obvykle a její chuť je „schovaná“ za voňavými bylinkami a kořením, píše sport24.ru.

Při servírování voňavých cuketových lívanců na stůl nezapomeňte přidat čerstvou, tučnou zakysanou smetanu – s ní bude pokrm ještě chutnější.

Jak připravit cuketové lívance

Nejdříve budeme potřebovat čerstvé mladé cukety – bude skvělé, když budou vypěstované na dače. Bylinky, které jsou také důležitou součástí tohoto pokrmu: cibule, petržel a kopr by měly být čerstvé a voňavé. Ostatní ingredience jsou nejběžnější, pravděpodobně je již máte v kuchyni.

Ingredience

  • Cuketa – 1 (střední velikost);
  • Kuřecí vejce – 2 kusy;
  • Pšeničná mouka – 5 polévkových lžic;
  • Česnek – 1-2 stroužky;
  • Bylinky (různé nebo jeden druh) – malý svazek;
  • Hmeli-suneli – ½ čajové lžičky;
  • Sůl, pepř – podle chuti;
  • Olej na smažení.

Postup vaření

1. Cuketu dobře opláchněte (můžete použít čistou houbičku) – je třeba dobře otřít slupku, protože s ní budeme vařit bez loupání.

2. Cuketám odkrojíme ocásky, nastrouháme je na hrubém struhadle, osolíme a necháme 5 minut odstát. Cuketa při interakci se solí pustí šťávu, kterou je třeba nechat odkapat (silně ji nevymačkávejte).

3. Bylinky dobře opláchněte a osušte – nasekejte je najemno a přidejte k nastrouhané cuketě.

4. Česnek nasekejte a vložte do mísy se všemi přísadami.

5. Rozbijte kuřecí vejce, koření, ještě trochu soli a pepře; a vidličkou vše dobře promíchejte.

6. Přidejte mouku a znovu promíchejte (možná budete potřebovat o něco méně nebo o něco více mouky, viz vaše situace).

7. Rozehřejte pánev s máslem na středním ohni, vhoďte do ní lžíci cuketového těsta a hřbetem lžíce vytvarujte lívance.

8. Smažte z obou stran, dokud nejsou pěkně propečené (asi 3-4 minuty z každé strany).

9. Hotové lívance položte na ubrousky, abyste odstranili přebytečný olej. Poté podávejte se zakysanou smetanou nebo jinými omáčkami podle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *