Nejchutnější ovesné sušenky s tajnou přísadou: něco takového v obchodě určitě nenajdete.

Ovesné sušenky jsou poměrně snadným pečením, které se povede všem hostitelkám. Sušenky jsou křehké, měkké a vzdušné. Hlavní je zvolit správný recept.

Nabízíme vám uvařit sušenky s banánem. S touto složkou dopadnou ještě chutněji a lahodněji.

Dříve jsme vám řekli, jak uvařit sušenky na kefíru.

Složení: 1:

  • 1 banán;
  • 2 slepičí vejce;
  • 2 šálky instantních ovesných vloček;
  • 8 lžic rostlinného oleje;
  • 8 lžic cukru;
  • 1 lžička jedlé sody;
  • 1 sáček vanilkového cukru;
  • 1,5 hrnku mouky.

Příprava:

  1. Vezměte hlubokou mísu a rozmačkejte banán, přidejte vejce, cukr, promíchejte, přidejte vločky rozdrcené v mixéru (nebo můžete nedrtit), rostlinný olej a vanilkový cukr, přisypte mouku. Promícháme a necháme 10 minut ztuhnout.
  2. Těsto se lepí, proto je lepší ho nabírat lžící a dávat na plech vyložený pergamenem.
  3. Pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 15-20 minut. Pokud sušenky vyklopíte lžičkou, stačí 10 minut pečení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *