Uvařte brambory a přidejte mouku. Moje babička dělávala toto jídlo každý pátek.

Pokud hledáte recept na chutný pokrm, určitě se podívejte na tento recept. Připravte si také brambory a mouku a brzy budete mít na stole pokrm, který se vám bude líbit. Bude se skvěle hodit k pátečnímu obědu.

Prajuchi, což znamená jednoduché a chutné.
Sníte o rychlé a chutné večeři ? V takové situaci si vždycky beru na pomoc babiččin recept. Díky němu připravuji hranolky. Je to jednoduché jídlo z brambor a malého množství mouky . Oblíbené je zejména ve Slezsku, Malopolsku a Lublinském vojvodství. Pro mnoho lidí jsou pražacie chutí známou z dětství.

Pokud si chcete tuto chuť připomenout nebo se ji naučit, použijte ve své kuchyni babiččin recept. S chutí si můžete dát pokrm z vařených brambor , s přídavkem cibule a kefíru. Tento jednoduchý pokrm je ideální pro páteční večeři.

Jak připravit prajuchi?

Ingredience:
Potřebujete: 1 kg brambor
3 lžíce pšeničné mouky
1 lžička soli
3 cibule
150 g másla
podmáslí nebo kefír k podávání

Přípravu pokrmu začněte omytím a oloupáním brambor. Uvařte je v osolené vodě. Deset minut před koncem vaření slijte část vody. Ponechte pouze půl šálku vody. Brambory poprašte moukou. Měla by na nich být asi centimetrová vrstva mouky.

Pánev přikryjte pokličkou a nechte několik minut zakrytou. Poté brambory s moukou šlehejte, dokud se nelepí. Lžící odeberte část bramborové směsi a vhoďte ji do horké vody nebo připraveného másla. Takto je to jednodušší. Porci položte na talíř a posypte ji glazovanou cibulkou . Pokrm podávejte s podmáslím nebo kefírem.

Smažené brambory jsou nejlepší volbou pro páteční večeři.
Pražáci se dají připravit snadno a rychle. Toto tradiční regionální jídlo je vynikající a stojí za to si ho připravit k páteční večeři . Nejlépe se bude hodit ke glazované cibuli a kefíru nebo podmáslí. Prajaci mohou být také chutnou přílohou k masům a omáčkám.

Prostudujte si tedy recept, který vám pomůže připravit jednoduchý a tradiční pokrm. Pár minut práce v kuchyni vám zaručí lahodný výsledek na talíři. Takový pokrm z brambor bude chtít ochutnat každý .

Uvařte brambory a přidejte mouku. Moje babička dělávala toto jídlo každý pátek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *