Čerstvá rajčatová omáčka za pár minut. Jednoduchý recept pro snadnou přípravu

Rychlý a snadný způsob přípravy rajčatové omáčky z čerstvých rajčat, který usnadňuje přípravu a dodává vynikající chuť. Naučte se připravit rajčatovou omáčku během několika minut a vyhněte se zdlouhavému loupání a čištění rajčat.

Rajčatová omáčka je klasika, která se hodí k mnoha pokrmům.

Při použití techniky strouhaných rajčat je celý proces mnohem jednodušší a rychlejší, protože odpadá nutnost loupání a čištění rajčat. Tento postup je ideální pro dny, kdy nemáte čas na dlouhé přípravy v kuchyni, ale chcete si vychutnat chuť domácí rajčatové omáčky. Nastrouhaná rajčata si nejen zachovávají plnou chuť, ale také výživové hodnoty, které se při dlouhém vaření často ztrácejí.

Jak připravit rajčatovou omáčku z nastrouhaných rajčat?

Příprava rajčatové omáčky ze strouhaných rajčat je nejen rychlá, ale také velmi jednoduchá. Stačí rajčata umýt a potřít je na hrubém struhadle, které vám umožní snadno oddělit dužinu od slupky. Nastrouhaná rajčata se pak přidají k osmažené cibuli a česneku, což omáčce dodá hloubku chuti. Vaření omáčky na mírném ohni po dobu asi 15-20 minut umožní odpaření přebytečné vody a dosažení požadované konzistence. Tato rajčatová omáčka je ideální jako základ pro mnoho pokrmů včetně těstovin, pizzy a nákypů.

Použití rajčatové omáčky při každodenním vaření

Rajčatová omáčka z čerstvých rajčat je univerzální přísadou, která může obohatit mnoho pokrmů. Je nejen chutná, ale také užitečná, plná přírodních vitaminů a minerálních látek. Tuto omáčku lze použít k masovým pokrmům, těstovinám, polévkám a dokonce i jako základ omáček na pizzu. Díky rychlému způsobu vaření je ideální pro každodenní vaření, když je čas omezen. Díky jednoduchým krokům, jako je strouhání rajčat, si může domácí rajčatovou omáčku vychutnat každý bez jakýchkoli potíží.

Co potřebujeme

1 kg rajčat (nejlépe malinových nebo buvolích jader)
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř podle chuti
Čerstvé bylinky (bazalka, oregano) podle potřeby.

Jak budeme postupovat
1. Rajčata omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přičemž slupku necháme na struhadle. 2.Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme je do průhledna.
3.Přidáme nastrouhaná rajčata, sůl a pepř.
4.Vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne (asi 15-20 minut).
5.Pokud chcete, přidejte ke konci vaření čerstvé bylinky, abyste zvýraznili chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *