Není sporu o tom, že zlaté zelí zní dost exoticky. Nevídáme ho příliš často. Stojí za to to změnit. Chuť tohoto charakteristického pokrmu vám utkví v paměti a vaše srdce bude tlouct častěji. Jak uvařit zlaté zelí?
Zlaté zelí má úžasnou chuť
Zlaté zelí je jedinečný pokrm, kterému je těžké odolat. Připravuje se s přísadami, jako je zázvor a kurkuma, které jsou známé svými zdraví prospěšnými účinky na organismus. Nedávno jsme se zmínili o tom, jak kurkuma může pomoci při kožních problémech .
Lahodné zlaté zelí při nakládání získává bakterie mléčného kvašení, které mají pozitivní vliv na trávicí systém . Proto stojí za to zařadit ho do svého jídelníčku . Zvláště proto, že jeho chuť je jedinečná .
Zlaté zelí potěší i ty nejvybíravější jedlíky. Přísady v něm použité mu dodávají znamenité chuťové tóny, které ocení každý milovník kysaného zelí. Jaké suroviny použijeme k přípravě zlatavé pochoutky?
2 bílé zelí, nakrouhané
7 g strouhaného zázvoru
10 g sušené kurkumy
3 prolisované stroužky česneku
30 g soli
15 g kmínu
Zlaté zelí krok za krokem.
1.Lahodné zlaté zelí by nemělo být pro nikoho problémem. Stačí postupovat podle tohoto receptu. Nejprve vložte nakrouhané zelí do velké mísy. Přidejte k němu zázvor, kurkumu, sůl a česnek .
2.Všechny ingredience důkladně promíchejte. Doporučujeme nosit rukavice, protože kurkuma hodně barví. Když zelí začne pouštět šťávu, vložte ho do hliněného hrnce a přikryjte talířem . Přitlačte ho závažím .
3.Nádobu se zelím postavte na čtrnáct dní na teplé, stinné místo. Po této době je zlaté zelí téměř hotové. Rozložte ho do sklenic a pevně ho utěsněte . Vložíme je do chladničky. Díky tomuto postupu zpomalíme další silážování.
4.Zlaté zelí jistě potěší vaši domácnost.