Moje babička vždy dávala tuto ingredienci do liškové polévky. Nikdy jsem nejedla lepší

 

Lišky jsou lahodné, jemné houby, které jsou základem vynikající polévky. Musí však být dobře ochucená. Se zde prezentovanou sadou nemá nárok na neúspěch.

Polévka z lišek jako od babičky

Některé suroviny používáme v dnešní kuchyni stále častěji. Jiné však ustoupily do pozadí. V kuchyních našich babiček měly například mnohem silnější postavení než dnes. šalvěj.

Specifické a hořké aroma obsažené v těchto pastelových listech se dokonale snoubí s houbami. Naše babičky dobře věděly, že se jedná o skvělý doplněk do liškové polévky. Nejde jen o vliv na chuť hub, ale také o to, že se v ní Blahodárný účinek této byliny na trávení.

Lišková polévka se šalvějí

Polévku připravuje z drůbežího vývaru. Samozřejmě můžete použít i drůbeží vývar, stejně jako jakýkoli jiný vývar..

Složení

  • 500 g čerstvých lišek
  • 750 ml vývaru
  • 150 ml smetany
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • Malá hrst šalvějových listů
  • 2 snítky tymiánu
  • Sůl, pepř
  • Olej, máslo

Babiččina lišková polévka

Cibuli nakrájejte na kostičky a lišky nasekejte. Do hrnce na olej rozehřátý se lžící másla dáme cibuli, a když začne sklovatět a měknout, také lišky. Přidáme nasekané lístky šalvěje a snítky rozmarýnu a bobkové listy..

Do hrnce přidejte prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a promícháme. Chvíli smažíme a pak vše zalijeme vývarem.

Polévka vařte na mírném ohni 15 minut. Po této době vylovíme rozmarýn a bobkové listy. Polévku rozmixujeme na hladký krém. Zjemníme smetanou nebo podáváme se lžící zakysané smetany či jogurtu a posypeme petrželkou.

Vyzkoušejte také recepty na nákyp s masem z vývaru a cuketové placky.

mixování polévky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *