Máte rádi rajčata? Teď je vařte stejně jako já. Lahodná omáčka dodá této zelenině skvělou chuť a rajčata budou ještě chutnější. Doporučuji všem, aby tento jednoduchý recept použili ve své kuchyni.
Rajčata na lahodný způsob
Rajčata se často objevují na mém stole. Podávám je jako přílohu k sendvičům, obědu i večeři.. Tato zelenina zejména v létě chutná výborně. Jsou baculaté a doslova se rozplývají v ústech. Jak připravit rajčata? Často používám jednoduchý recept, který poskytuje chutný výsledek na talíři.
Tajemství této jedinečné chuti spočívá v omáčce, kterou přidávám do rajčata. Já ho dělám s jablečným octem s trochou citronové šťávy. Hodí se i trocha parmazánu a olivového oleje.
Jak připravit rajčata s lahodnou omáčkou?
Ingredience:
- 1 kg rajčat
- 1 červená cibule
- petržel
- několik lístků bazalky
Ingredience na omáčku:
- 3 polévkové lžíce parmezánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky citronové šťávy
- 3 lžičky jablečného octa
- sůl
- pepř
Přípravu pokrmu začněte omytím rajčata, rozkrojte je napůl a nakrájejte na kousky. Nakrájená rajčata vložte do mísy. Nakrájejte také červenou cibuli a přidejte ji k rajčatům. Totéž udělejte s petrželí a spolu s ní přidejte do mísy několik nasekaných lístků bazalky.
Nyní se věnujte omáčka. Do samostatné misky nasypeme nastrouhaný parmazán, zalijeme citronovou šťávou, jablečným octem a olejem. Přidejte sůl a pepř. Ingredience důkladně promíchejte. Omáčku nalijte na rajčata a zbývající zeleninu. Vše promíchejte a podávejte.
Rajčata, která budete jíst s chutí
Takto připravená rajčata mají jedinečnou chuť. Vděčí za ni přidání omáčky z jablečného octa, parmezánu, olivového oleje a citronové šťávy. Zelenina je lahodná a chuťově výrazná. Taková rajčata se vyplatí podávat jako salát k večeři.
Rajčata s touto lahodnou omáčkou se hodí také k sendvičům. Můžete si je vzít s sebou do školy i do práce.. Takto připravená rajčata budete jíst s chutí a snadno si je připravíte. Tento recept poskytuje vynikající výsledek.