Pouze z listového těsta, jablek a několika dalších základních ingrediencí vytvoříte dezert, který okouzlí každého. Objevte kouzlo tohoto oblíbeného jablečného koláče, který je nejen neuvěřitelně chutný, ale také rychlý a snadný na přípravu.
Co budeme potřebovat:
Potřebujeme:
1 list rozváleného listového těsta.
6 jablek
4 vejce
300 ml mléka
80 g hladké mouky
60 g krystalového cukru
50 g rozpuštěného másla
Jak budeme postupovat:
1) Příprava formy a těsta: Rozválené listové těsto vložíme do formy na pečení tak, aby těsto pokrývalo dno a boky formy.
2) Připravíme si jablka: Jablka oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka rovnoměrně rozložte na připravené těsto.
3) Příprava směsi: Smíchejte vejce, mléko, mouku, cukr a máslo do homogenní směsi. Vzniklou směs nalijte mezi jablka na těsto.
4) Pečení: Před pečením můžeme jablka posypat cukrem a skořicí pro zvýraznění chuti. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 20 minut nebo dokud není povrch krásně zlatavý.
5) Podávání: Před podáváním nechte koláč mírně vychladnout. Pro nejlepší chuť podávejte teplý nebo mírně teplý.
Dobrou chuť!