Tento mimořádně zajímavě ochucený česnekový chléb opečte na pánvi. Získáme tak křupavou svačinku. Skvěle se hodí na slavnostní stůl při jakémkoli společenském setkání.
Kombinace česneku a vajec
Tento recept je inspirován gruzínským chachapuri, nebo obecněji pouličním pečivem oblíbeným na Východě. Nekvašené těsto smažené na pánvi je skvělou svačinkou – kalorickou, vydatnou a nesmírně chutnou.
V našem receptu se používá jako česnekový chléb. Tuto chuť mu dodáváme poněkud neobvyklým způsobem. Před přípravou těsta smícháme česnek s vejci. Tímto způsobem bude jeho chuť výraznější.
Recept na česnekový chléb
Zobrazený chléb má malý přídavek jedlé sody. Můžete však vyzkoušet i verzi s půl lžičkou kvásku .
Ingredience
2 vejce
250 g mouky
150 g jogurtu
5 stroužků česneku
1 lžička jedlé sody
1 malý svazek petrželky nebo koriandru
Pečení česnekového vaječného koláče
Vejce rozbijte do mísy a přidejte oloupané stroužky česneku. Mixérem je míchejte, dokud nebudou nadýchaná a dobře promíchaná. K vejcím přidejte kefír (můžete nahradit přírodním jogurtem) a poté nasekaný koriandr (můžete nahradit petrželkou). Směs důkladně promíchejte metličkou.
Do mísy přidejte po částech prosátou mouku a jedlou sodu. Promíchejte stěrkou. Těsto bude stále hustší. Nakonec ho přendejte na prkénko vysypané moukou a důkladně prohněťte.
Těsto zabalte do fólie a nechte 10-15 minut odpočívat. Poté je rozválejte na silnou placku o tloušťce asi 3 cm a průměru odpovídajícím tvaru formy. Smažte na rozehřátém nebo přepuštěném másle na středně silném ohni. Těsto smažte z obou stran dozlatova.
Podávejte s jogurtovou omáčkou.