Recept na tyto nakládané okurky jsem si přivezla z Polska: domácnost je smete za 1 minutu. Vytočím 30 sklenic a do jara jich ještě nemám dost – jsou velmi chutné a křupavé.

 

Hospodyňkám jsme poradili, jak připravit chutné a křupavé okurky po polsku. Letí ze stolu v mžiku. Ani 30 sklenic nebude do jara stačit.

Ingredience

Recept na tyto nakládané okurky jsem si přivezla z Polska: domácnost je smete za 1 minutu. Vytočím 30 sklenic a do jara jich ještě nemám dost - jsou velmi chutné a křupavé.

Na přípravu dvou litrových sklenic nakládaných okurek na polský způsob budou potřeba:

  • okurky – 1 kilogram;
  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • černý pepř – 6 hrášků;
  • semínka kopru – 1 čajová lžička;
  • sůl – 1,5 lžíce;
  • cukr – čtvrt šálku:
  • 9% ocet – 4 polévkové lžíce;
  • voda – 1 litr.

Způsob přípravy

Recept na tyto nakládané okurky jsem si přivezla z Polska: domácnost je smete za 1 minutu. Vytočím 30 sklenic a do jara jich ještě nemám dost - jsou velmi chutné a křupavé.

  1. Nejprve namočte okurky na 2 hodiny do studené vody.
  2. Poté je nutné je nakrájet na čtvrtky, přičemž předtím je třeba odříznout špičky.
  3. Poté je třeba nakrájet mrkev na kolečka a cibuli na kroužky.
  4. V další fázi je třeba na dno dvou sterilizovaných litrových sklenic položit cibuli, mrkev, nasypat semínka kopru, přidat 3 hrášky černého pepře a utlouct okurky.
  5. Pak je třeba nalít do hrnce vodu, nasypat sůl, cukr, povařit a přidat ocet.
  6. Horkou marinádu nalijeme do sklenic s okurkami, zakryjeme je čistými víčky a sterilujeme 12 minut.
  7. Poté je třeba víčka stočit, sklenice otočit dnem vzhůru, přikrýt je plédem a nechat je, dokud nevychladnou. Odložte k uskladnění do lednice nebo do sklepa.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *