Cvápník, hořčík, vitamin C a fosfor. To jsou některé z živin, které můžete získat, když budete jíst vlašské ořechy. Kromě alergiků existuje další skupina lidí, kteří by se měli konzumaci ořechů vyhnout.
Webové stránky USA Today citují Národní institut pro diabetes a nemoci trávicího ústrojí a ledvin ve Spojených státech, který varuje, že jsou spojeny s rizikem vzniku ledvinových kamenů, pokud jsou konzumovány v nadměrném množství.
„Vlašské ořechy jsou bohaté na oxaláty, které mohou přispívat ke vzniku kalcium oxalátových kamenů, nejčastějšího typu ledvinových kamenů,“ odhaluje institut. Vysvětlují proto, že každý, kdo měl ledvinové kameny, by se měl konzumaci ořechů vyhnout.
Odborníci tvrdí, že by se měly jíst s mírou kvůli jejich vysokému obsahu kalorií. Jeden šálek může obsahovat téměř 800 kalorií.
Navzdory varování „jsou potravinou bohatou na živiny a lze je zařadit do vyváženého jídelníčku“.