Nejlepší recept: Vaflový koláč za 5 minut – bez pečení a bez mouky

Když chci připravit tvarohový koláč z pouhých tří hlavních surovin, vezmu oplatky, tvaroh a jogurt a dezert nechám 1-2 hodiny v lednici.

Snadný tvarohový koláč s vaflemi a tvarohem

Výrobky:
250 г
vafle
500 g tvarohu 5%
250 ml přírodního jogurtu
80-100 g cukru
100 ml vody
10 g želatiny
1 polévková lžíce kakaa

smetana
1 tabulka čokolády (100 g)
4-5 lžic mléka

Příprava

Nejprve si připravíme želatinu. Zalijeme ji vodou, dobře promícháme a necháme nabobtnat.

Oplatky vložíme do mísy a mixérem je rozmělníme dohladka.

Na servírovací talíř vyložený pečicím papírem položíme kruh o průměru 18 cm. Na dno formy rozetřeme připravenou oplatkovou směs a rovnoměrně ji rozetřeme.

Talíř vložte do chladničky a poté pokračujte v přípravě tvarohové vrstvy. V samostatné míse smíchejte tvaroh, přidejte cukr a jogurt a poté směs dobře rozšlehejte mixérem.

Rozpusťte želatinu do tekutého stavu a vlijte ji do tvarohové hmoty, dobře promíchejte. Připravenou hmotu rozdělíme na dva díly, do jednoho přidáme kakao a opět promícháme.

Kruh vyjmeme z lednice a začneme po lžících přidávat do středu – nejprve světlý krém, pak tmavý krém, dokud nejsou směsi hotové.

Formu lehce protřepejte a pomocí špejle vytvořte na povrchu vzor.

Vložte cheesecake zpět do lednice na 1-2 hodiny, dokud neztuhne. V případě potřeby lze dort polít čokoládovou polevou.

Tu připravíte tak, že nasekáte čokoládu, přidáte horké mléko a rozmixujete dohladka. Polevu nalijte na povrch dortu, udělejte pruhy a ozdobte oplatkovými drobky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *