Když chci připravit tvarohový koláč z pouhých tří hlavních surovin, vezmu oplatky, tvaroh a jogurt a dezert nechám 1-2 hodiny v lednici.
Snadný tvarohový koláč s vaflemi a tvarohem
Výrobky:
250 г
vafle
500 g tvarohu 5%
250 ml přírodního jogurtu
80-100 g cukru
100 ml vody
10 g želatiny
1 polévková lžíce kakaa
smetana
1 tabulka čokolády (100 g)
4-5 lžic mléka
Příprava
Nejprve si připravíme želatinu. Zalijeme ji vodou, dobře promícháme a necháme nabobtnat.
Oplatky vložíme do mísy a mixérem je rozmělníme dohladka.
Na servírovací talíř vyložený pečicím papírem položíme kruh o průměru 18 cm. Na dno formy rozetřeme připravenou oplatkovou směs a rovnoměrně ji rozetřeme.
Talíř vložte do chladničky a poté pokračujte v přípravě tvarohové vrstvy. V samostatné míse smíchejte tvaroh, přidejte cukr a jogurt a poté směs dobře rozšlehejte mixérem.
Rozpusťte želatinu do tekutého stavu a vlijte ji do tvarohové hmoty, dobře promíchejte. Připravenou hmotu rozdělíme na dva díly, do jednoho přidáme kakao a opět promícháme.
Kruh vyjmeme z lednice a začneme po lžících přidávat do středu – nejprve světlý krém, pak tmavý krém, dokud nejsou směsi hotové.
Formu lehce protřepejte a pomocí špejle vytvořte na povrchu vzor.
Vložte cheesecake zpět do lednice na 1-2 hodiny, dokud neztuhne. V případě potřeby lze dort polít čokoládovou polevou.
Tu připravíte tak, že nasekáte čokoládu, přidáte horké mléko a rozmixujete dohladka. Polevu nalijte na povrch dortu, udělejte pruhy a ozdobte oplatkovými drobky.