Cuketa v této verzi chutná nejlépe. Dejte ji do sklenic a zapomeňte na okurky

Levandulový čaj – recept

Podle původního receptu se k přípravě nápoje používá mandlový krém z organické levandule, který je však v Polsku velmi těžko k dostání. Naštěstí ji můžeme nahradit domácí levandulovou šlehačkou.

Důležitou ingrediencí je levandulový cukr, který se dá koupit ve specializovaných obchodech nebo na internetu, ale snadno si ho vyrobíme i doma: smícháme jemný cukr (šálek) se sušenými levandulovými květy (stejné množství), pevně uzavřeme ve sklenici na 4-6 týdnů, pak co jsme prosáli, abychom se zbavili květů.

Levandulový cukr (půl šálku) nasypeme do mísy, přidáme vychlazenou šlehačku (litr) a levandulový potravinářský extrakt (půl lžičky), pak mixujeme na střední rychlosti, dokud není krém velmi svěží.

Čaj Earl Grey (2 sáčky) spařte sklenicí vroucí vody. Po třech minutách ho nalijte do šálku spolu s vanilkovým extraktem (1/4 čajové lžičky). Míchejte, dokud se extrakt nerozpustí. Přidejte levandulový krém, jemně promíchejte a nápoj podávejte, na závěr jej ozdobte květy heřmánku. Podávejte teplý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *