Řepu nevařím hodiny – stačí 15 minut: ve vaření je trik – je chutnější, šťavnatější a bez zápachu pro celý dům.

Řepa se obvykle vaří „hodiny“, kvůli čemuž není vůně v domě příjemná. Můžete si usnadnit život: existuje trik, díky kterému řepu uvedete do stavu připravenosti za pouhých 15 minut, píše portál hibiny.ru.

Nejprve je třeba kořenovou zeleninu dobře opláchnout a houbičkou odstranit nejsvrchnější vrstvu slupky. Stačí řepu silně potřít, aby uvnitř zůstala šťáva. Neodřezávejte ocásek.

Pokud řepu kupujete v obchodě, vybírejte středně velké plody. Mají lepší chuť a rychleji se uvaří.

Algoritmus pro rychlou přípravu červené řepy:

– vložte kořenovou zeleninu do vroucí vody;
– vařte na prudkém ohni bez pokličky;
– Po 2 minutách varu přidejte do vody chlebovou kůrku – zabráníte tak šíření zápachu řepy;
– 15 minut varu na silném ohni – a hrnec sundejte ze sporáku;
– horkou vodu vylijte a do hrnce s řepou nalijte na 15 minut ledovou vodu.

Hotovo! Po chvíli řepu obvyklým způsobem oloupeme od slupky. Středně velký plod se tímto způsobem vaří „na ohni“. Jde o to, že prudký chlad žene teplo dovnitř řepy, takže dosáhne připravenosti bez jakéhokoli vaření, sdílí trik autor kanálu „Sam řekl – Sam udělal“.

Tip. Červenou řepu lze také péct v troubě. Každou kořenovou zeleninu zabalte do alobalu (2-3 vrstvy), položte ji na mřížku a pečte při 190 stupních asi 60-90 minut, podle velikosti zeleniny. Řepa při tomto způsobu nedává svou barvu a chuť do vody, ukáže se šťavnatá, syté barvy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *