Snižuje hladinu cholesterolu a má blahodárný vliv na střeva. Vždy ho přidávám do pečených fazolí

Koření zlepšuje chuť pokrmů, ale má také příznivé účinky na naše zdraví. Proto tak ráda přidávám pikantní koření do pečených fazolí. Vylepšují chuť pokrmu a mají dobrý vliv na organismus.

Pikantní, neboli kořeněné a zdravé

Každý z nás má Ve vaší kuchyni. Obohacují chuť, dodávají aroma a díky nim pokrmy hned chutnají lépe. Stojí za to zkontrolovat, zda máte ve své kuchyňské skříňce slaná koření.. Ten je proslulý svou intenzivní, pikantní chutí. Je mírně hořká a pikantní.

Toto koření, které pochází z oblasti Středomoří, je plné jedinečných hodnot. Pikantní koření je bohaté na draslík a snižuje hladinu špatného cholesterolu. Pomůže v boji proti hypertenzi a chudokrevnosti. To vše proto, že obsahuje hodně železa.

Slaný plný hodnot

Saturejka má také silné protizánětlivé a protiplísňové účinky. To je způsobeno karvakrolem a thymolem, které výborně působí proti bakteriím a plísním.. Tato kořeněná je pokladnicí vitaminu C, zinku a vlákniny. Podporuje imunitní systém a má blahodárný vliv na střeva.

Pikantní přidávám do pečených fazolí. Pokrm je poměrně těžce stravitelný a. umožňuje jejich lepší vstřebání. Zabraňuje také nadýmání a zlepšuje trávení.. Je dobré pamatovat na to, že těžká a tučná jídla je třeba dochucovat slaným kořením.

K jakým pokrmům se pikantní koření hodí?

Vyplatí se udělat si zásoby slaného koření a mít ho v kuchyni po ruce. K čemu všemu se dá toto koření použít? Pikantní se hodí k masovým pokrmům. Obohacuje chuť telecího, drůbežího, jehněčího a vepřového masa. Tuto výraznou lze přidávat do zeleninových pokrmů.

Hodí se k fazolím, čočce, zelí a růžičkové kapustě. Dobře se hodí do marinád a rybích pokrmů.. Pikantní se hodí k tymiánu, rozmarýnu a bobkovému listu. Vyplatí se na něj v kuchyni pamatovat.

pokrm
Foto: Canva/Serweth Photography

Zdroj: woman.interia.pl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *