Koření zlepšuje chuť pokrmů, ale má také příznivé účinky na naše zdraví. Proto tak ráda přidávám pikantní koření do pečených fazolí. Vylepšují chuť pokrmu a mají dobrý vliv na organismus.
Pikantní, neboli kořeněné a zdravé
Každý z nás má Ve vaší kuchyni. Obohacují chuť, dodávají aroma a díky nim pokrmy hned chutnají lépe. Stojí za to zkontrolovat, zda máte ve své kuchyňské skříňce slaná koření.. Ten je proslulý svou intenzivní, pikantní chutí. Je mírně hořká a pikantní.
Toto koření, které pochází z oblasti Středomoří, je plné jedinečných hodnot. Pikantní koření je bohaté na draslík a snižuje hladinu špatného cholesterolu. Pomůže v boji proti hypertenzi a chudokrevnosti. To vše proto, že obsahuje hodně železa.
Slaný plný hodnot
Saturejka má také silné protizánětlivé a protiplísňové účinky. To je způsobeno karvakrolem a thymolem, které výborně působí proti bakteriím a plísním.. Tato kořeněná je pokladnicí vitaminu C, zinku a vlákniny. Podporuje imunitní systém a má blahodárný vliv na střeva.
Pikantní přidávám do pečených fazolí. Pokrm je poměrně těžce stravitelný a. umožňuje jejich lepší vstřebání. Zabraňuje také nadýmání a zlepšuje trávení.. Je dobré pamatovat na to, že těžká a tučná jídla je třeba dochucovat slaným kořením.
K jakým pokrmům se pikantní koření hodí?
Vyplatí se udělat si zásoby slaného koření a mít ho v kuchyni po ruce. K čemu všemu se dá toto koření použít? Pikantní se hodí k masovým pokrmům. Obohacuje chuť telecího, drůbežího, jehněčího a vepřového masa. Tuto výraznou lze přidávat do zeleninových pokrmů.
Hodí se k fazolím, čočce, zelí a růžičkové kapustě. Dobře se hodí do marinád a rybích pokrmů.. Pikantní se hodí k tymiánu, rozmarýnu a bobkovému listu. Vyplatí se na něj v kuchyni pamatovat.
Zdroj: woman.interia.pl