V žádném případě ji nepolévejte vroucí vodou. Ztratí své vlastnosti a přijde vniveč

Lněné semínko je jednou ze základních surovin naší bylinné medicíny. Někdy si však neuvědomujeme, že zalitím vroucí vodou ztrácí své vlastnosti. Jak správně seno připravit a pít?

Tradiční superpotravina

Lněné semínko lze označit za tradiční polskou superpotravinu.. Super – protože je skutečně důležitou součástí naší přírodní medicíny. Hluchavka není nic jiného než lněná semínka, která pomáhají regulovat trávicí a dýchací systém. Snižuje hladinu cholesterolu, je bohatý na bílkoviny, zejména exogenní – tedy takové, které si sami nevyrábíme. Důležité jsou také antioxidanty, které podporují prevenci rakoviny.

Proto ji – mimochodem, pravděpodobně částečně intuitivně, po celé generace jíme. saháme po lněném semínku, zejména v podobě přídavku do chlebového těsta a právě v namočené verzi.. Semínka se pak stávají slizovitými, což má také dobrý vliv na náš trávicí systém a zvlhčuje sliznici, což působí proti kašli.

Jak pít lněné semínko

Ve výčtu by se dalo pokračovat ještě dlouho blahodárné vlastnosti tohoto produktu pro naše . Koneckonců je prospěšný například i pro vlasy a nehty a díky svému obsahu poskytuje pocit sytosti. To je zase podpora při hubnutí.

Bohužel, mnoho z těchto účinků se ztrácí, když připravujeme infuzi ze sena. Přelévání lněných semínek vroucí vodou, natož jejich vaření, je zbavuje některých složek. Mezi ně patří např. omega kyseliny.

Rozemelte len před konzumací

Lněné semínko by se proto mělo namáčet v teplé, ale ne horké vodě. 3 polévkové lžíce lněného semínka zalijte sklenicí vody. a nechte ji asi 3 hodiny odstát. Po této době můžete vzniklou tekutinu přecedit a vypít. Bude mít konzistenci, kterou někteří lidé přirovnávají ke kiselu – což znamená, že složky ze semen pronikly do vody.

Dobrý nápad je také jíst lněnou mouku. Když rozbijete povrch semínek, uvolníte z nich to nejlepší a složky budou lépe stravitelné. Nejlepší je semínka rozemlít těsně před použitím, pak se živiny neznehodnotí.

Vyzkoušejte také recepty na a .

lněná mouka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *