Lidé začali dávat do prádla bobkové listy. Začnete to dělat také?


Ačkoli bobkové listy obvykle používáme v kuchyni, hodí se i na praní prádla v pračce. Zjistěte, jak nenápadné koření bude působit na tkaniny a proč se to vlastně vyplatí. Tento trik jsem kdysi zahlédla u sousedky a teď ho dělám sama.

Bobkový list je oblíbený a snadno dostupný produkt. Obvykle je máme zavřené v kuchyni, protože vydávají intenzivní vůni. Díky tomu je toto koření vhodné k dochucení některých pokrmů, například polévek a dušených jídel. Ukazuje se, že bobkové listy lze použít i mimo kuchyni. Stačí je přidat do prádla. Zní to zvláštně? Až uvidíte výsledky, změníte názor.

Jak bělíte své oblečení? Pomůže vám bobkový list

Někdy se stane, že když vyndáte oblečení z pračky, je pokryté nevzhlednými skvrnami. To vše kvůli barvivu, které se přeneslo z jedné látky na druhou. Přestože se obvykle snažíme podobným situacím vyhnout, stačí chvilka nepozornosti a oblečení se potřísní.

Máte potřísněné oblečení a nevíte, zda se dá ještě zachránit? Bobkový list odbarví nežádoucí barvivo a během několika okamžiků vrátí oděvu jeho původní barvu. Na bělidlo a další chemikálie budete moci v mžiku zapomenout, protože osvědčené bělicí prostředky, které se používají již po generace, máte pravděpodobně již ve své kuchyni.

Do pračky vložte bobkový list. Záviděla jsem sousedce její výsledky a teď je zažívám na vlastní kůži.

Praní prádla s bobkovým listem není složité. Stačí dát do pračky pomačkané bílé prádlo a do bubnu vložit bobkové listy ukryté v sáčku na prádlo. Nastavte program jako obvykle a zapněte program a nevzhledné skvrny zmizí již po jednom cyklu. Kromě toho si můžete připravit také odvar z bobkových listů, ve kterém můžete prádlo namočit.

Vařte listy čtvrt hodiny ve vodě, počkejte, až tekutina vychladne, a pak do ní vložte prádlo. Pro lepší výsledek můžete směs obohatit také o dvě lžíce jedlé sody z kuchyně. Po několika hodinách vyperte prádlo v pračce standardním způsobem a těšte se z čistých tkanin beze skvrn. Některé budou vypadat prakticky jako nové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *