Čaj je jedním z nejoblíbenějších nápojů Poláků. Má mnoho výhod, ale výběrem nesprávného druhu si můžeme uškodit. Je vhodné si uvědomit a vyhnout se těm čajům, které místo toho, aby náš organismus podporovaly, v něm mohou způsobit spoušť.
Čaj a jeho cenné vlastnosti
Na pultech obchodů najdete mnoho druhů čaje. Některé z nich mají jedinečné vlastnosti. Vyplatí se sáhnout alespoň po kvalitním zeleném. . Obsahuje vitamíny cenné pro zdraví: Tento druh čaje je také známý svým obsahem antioxidantů, které eliminují volné radikály a zpomalují proces stárnutí organismu.. Zelený čaj také napomáhá trávení, posiluje zuby a pomáhá odstraňovat toxiny z těla.
Dobrou volbou může být také červený čaj pu – erh. Má příznivé účinky na játra. Pomáhá také chránit zuby před bakteriemi. Za zvážení stojí také bílý čaj, který je stále populárnější. Bohužel jsou na trhu k dostání i nálevy, po kterých je lepší nesahat.
Nejhorší čaj
Odborníci již léta varují před čajem, který obsahuje senescentní listy. Důvod? Mohou v poměrně krátké době způsobit závislost organismu a vést k problémům s regulací střev. Pití velkého množství čajů s touto složkou může dokonce vést k poškození střev. Čaj ze senu má také krvácivý účinek, takže by po něm neměly sahat těhotné ženy a ženy v menstruaci.
Co je to senescence? Bylina je již léta známá jako prostředek proti zažívacím potížím. V současné době nemá dobrou pověst a odborníci nedoporučují sahat po nálevech na její bázi. Mnoho zemí již zakázalo čaje s touto konkrétní složkou. G Co dalšího je na černé listině?
Tyto čaje je lepší nepít často
Odborníci na výživu doporučují nesahat často po oblíbených ovocných čajích. Tyto zdánlivě přírodní nápoje mohou být zdrojem cukru a škodlivých konzervantů. Při by si měli přečíst jejich složení, než po nich sáhnou. Předávkování těmito zdánlivě neškodnými čaji může mít nepříjemné následky, jako jsou bolesti břicha, dehydratace a dokonce i náhlé zvýšení krevního tlaku.
Na našich stránkách najdete recepty na přírodní nálevy, mimo jiné i j.